Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, βρέθηκε στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα στο Σεράγεβο.

«Μέσα από την προώθηση των διμερών σχέσεων και των επιχειρηματικών συνεργασιών, που συνοδεύουν τη διοργάνωση των μικτών επιτρόπων, προάγεται ο πολιτικός διάλογος και μέσα από αυτά η ευρύτερη καλή συνεργασία μεταξύ των χωρών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μάρδας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Με την ιδιότητα τους ως συμπρόεδροι της εν λόγω Διυπουργικής Επιτροπής, ο κ. Μάρδας και ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης Μίρκο Σάροβιτς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών πολιτικών σχέσεων, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε ιδιαίτερα εκτεταμένη συζήτηση με τον πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας Ντένις Ζβίζντιτς. Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης, ο κ. Μάρδας απάντησε θετικά στο αίτημα του κ. Ζβίζντιτς για την παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ελλάδα στην ενταξιακή διαδικασία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην ΕΕ.

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τα προεδρεία της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Λαών, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υφυπουργό Μεταφορών της Μεταφορών της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης.

Μνημόνιο συνεργασίας του ΕΒΕΑ με το Επιμελητήριο Εξωτερικού Εμπορίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Χθες, ο κ. Μάρδας απηύθυνε χαιρετισμό σε επιχειρηματικό φόρουμ, με συμμετοχή επιχειρηματιών των δύο χωρών. Στο περιθώριο του φόρουμ υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Επιμελητηρίου Εξωτερικού Εμπορίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε τη διοργάνωση του InterBalkan Forum, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των βαλκανικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.