«Η κατάσταση στην Ειδομένη έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ενδεχομένως να έχουμε καταστάσεις απρόβλεπτες και έκνομες» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της Ν.Δ. στη β’ εκλογική περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήταν ανέτοιμη να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα.

Ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραδεχτούν ότι διαχειρίστηκαν λάθος το ζήτημα και ανέφερε ότι η Ελλάδα είχε δεσμευτεί από τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα προετοίμαζε τα αναχωρητικά κέντρα.

«Δεν ξέρω αν αυτοί που έρχονται κάθε μέρα στον Πειραιά ταυτοποιούνται και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα και ένα πρόβλημα για την ΕΕ» υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης και τόνισε ότι η ΝΔ δεν είναι εύκολο να συναινέσει στο προσφυγικό ζήτημα από τη στιγμή που «ο πρωθυπουργός είναι ο ίδιος προκλητικός και διχαστικός σε κάθε παρέμβασή του».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και στην αξιολόγηση, σημείωσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να πει την καθαρή αλήθεια και να μη λειτουργεί παρελκυστικά».