Επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το «παράλληλο πρόγραμμα», με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Λαγός βρίσκονταν στο βήμα της Βουλής, και μιλώντας σε υψηλούς τόνους, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι προδότης και η κυβέρνηση που τον στηρίζει προδοτική.

Ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης αμέσως παρενέβη και είπε ότι του αφαιρεί το λόγο

«Σας αφαιρώ το λόγο. Είπατε πράγματα ανεπίτρεπτα για δεύτερη συνεχή μέρα. Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η φρασεολογία για την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και για την κυβέρνηση», είπε ο κ. Βούτσης.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επέμεινε, λέγοντας ότι έχει δικαίωμα να πει την άποψή του

«Σας αφαιρώ το λόγο», επανέλαβε ο κ. Βούτσης, με τον κ. Λάγο να του απαντά: «Δεν το περίμενα αλλά δείχνει το πόσο μη ανεκτικοί είστε σε αυτό που λέτε δημοκρατία».

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους συστηματικά τη δημοκρατική διαδικασία την έχουν καταπατήσει. Γνωρίζετε ότι αυτό που έγινε προχθές στην επιτροπή έχει πάρει το δρόμο του για να υπάρξει από την επιστημονική επιτροπή της βουλής εισήγηση με το κατά πόσο σε απόρρητη συνεδρίαση της επιτροπής με την ανώτατη ηγεσία των ενόπλων  δυνάμεων επετράπη με την οποιονδήποτε τρόπο η βιντεοσκόπηση και το μοίρασμα και η αναπαραγωγή της σε εθνική κλίμακα», απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας πως είναι αχαρακτήριστικα όσα έγιναν στην Επιτροπή.

Ο Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε και πάλι προδότη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, λέγοντας πως θα το πει άλλες 30 φορές.

«Η συμπεριφορά σας είναι κατάπτυστη πολιτικά άλλες τριάντα φορές, όσες το είπατε και το γνωρίζετε διότι το κάνετε επί τούτου. Παρακαλώ να αποχωρήσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά αυτές οι λέξεις περί προδοτών. Είναι ντροπή», ζήτησε ο κ. Βούτσης, πράγμα που ο κ. Λαγός έπραξε. Το λόγο επιχείρησε να πάρει ο Ηλίας Παναγιώταρος, με τον Πρόεδρο να του αρνείται, λέγοντας: «Είχατε προετοιμάσει συστηματικά και τη σημερινή πρόκληση. Είναι η δεύτερη πρόκληση κατά αναίσχυντο τρόπο μέσα στο κοινοβούλιο. Πάρτε τα μέτρα της και η δημοκρατία θα πάρει τα δικά της».