Τηλεδιάσκεψη για την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, κυρίως για το θέμα της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, αναμένεται να γίνει σήμερα το μεσημέρι.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συνομιλήσει με τον Επίτροπο αρμόδιο για τα οικονομικά Όλι Ρεν, τον Πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ και τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα.

«Πυρετός» τηλεφωνικών επαφών για την κρίση

Ο πρωθυπουργός, στο μεταξύ, ολοκλήρωσε τις επαφές που είχε με τους Ευρωπαίους ηγέτες για την κρίση χρέους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Χτες, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιούνκερ, με τον οποίο συζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου, τη γρήγορη προώθηση του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος και τις γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία.

Νωρίτερα επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και συζήτησε τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ την Κυριακή είχε συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.