Αντίθετος στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έδωσε όμως έμφαση στο ζήτημα των αυξημένων εισφορών που φέρνει σε βάρος των ελευθέρων επαγγελματιών το σχέδιο της κυβέρνησης. Επιβαρύνσεις που χαρακτήρισε ως το «απόλυτο αντικίνητρο» και τόνισε ότι οδηγούν νομοτελειακά στην μαύρη εργασία.

Σημείωσε εξάλλου ότι και το ποσοστό αναπλήρωσης το πληρώνει τελικά εκείνος που δουλεύει περισσότερο και καταβάλλει μεγαλύτερες εισφορές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επέμεινε ότι ο ίδιος δεν έχει δεχθεί καμία πίεση να βάλει πλάτη για το Ασφαλιστικό αν εκλεγεί πρόεδρος, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αν και δεν θα πει όχι σε καμία συζήτηση με οποιονδήποτε, «δεν θα υπάρξει α λα καρτ στήριξη μιας κυβέρνησης που αναζητά δεκανίκια».

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα φέρει πολίτες από το κέντρο στη ΝΔ, ενώ διαφώνησε με τον διαχωρισμό μεταξύ εργοδοτών – εργαζομένων, ο οποίος, όπως είπε είναι «αριστερής προέλευσης». Αντίθετος τάχθηκε και με την συλλογιστική του διαχωρισμού μεταξύ «λαϊκών» και «ελίτ», αναφερόμενος στα εκλογικά αποτελέσματα της B’ Αθήνας και τους 95.000 σταυρούς που συγκέντρωσε ο ίδιος σε σύγκριση με τους περίπου 40.000 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.