Καταδίκασε ο Σουλτς τη συκοφαντική επίθεση της Λεπέν στον Παπαδημούλη

«Απαράδεκτη η καταγγελία εναντίον του Έλληνα ευρωβουλευτή»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:25
28/10/2015
Καταδίκασε ο Σουλτς τη συκοφαντική επίθεση της Λεπέν στον Παπαδημούλη
4
loading

Την απόλυτη καταδίκη του για τη συκοφαντική επίθεση της Μαρίν Λεπέν εναντίον του Δημήτρη Παπαδημούλη και της Ευρωομάδας της Αριστεράς, εξέφρασε με επιστολή του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την καταγγελία εναντίον του Έλληνα ευρωβουλευτή και εκφράζοντας «την εκτίμησή μου για την προσωπική σας δέσμευση, και της πολιτικής σας ομάδας, στις αξίες της ελευθερίας της έκφρασης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ο κ. Σούλτς τονίζει ακόμη την απογοήτευσή του για τις ανυπόστατες κατηγορίες της κα Λεπέν, η οποία στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, είχε κατηγορήσει το Δημήτρη Παπαδημούλη και την πολιτική του ομάδα «για το θάνατο 100 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Ωστόσο, ο κ. Σουλτς καλύπτει τη στάση που κράτησε η προεδρεύουσα της διαδικασίας, και ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντιπρόεδρος Μακ Γκίνες, η οποία, παρά το γεγονός ότι έδωσε το λόγο στην κα Λεπέν, χωρίς να το επιτρέπει ο Κανονισμός, δεν επέτρεψε στη συνέχεια στον Δημήτρη Παπαδημούλη να αντικρούσει τις κατηγορίες και να υπερασπιστεί την Ομάδα της Αριστεράς.

Η επιστολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον κ. Παπαδημούλη έχει ως εξής:

«Σας ευχαριστώ για την, από 18 Σεπτεμβρίου 2015, επιστολής σας στην οποία εκφράζατε τη διαμαρτυρία σας για την εφαρμογή του άρθρο 164 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ολομέλειας στις 16 Σεπτεμβρίου.

Πρώτα απ 'όλα, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για την προσωπική σας δέσμευση, και της πολιτικής σας ομάδας, στις ευρωπαϊκές αξίες της ελευθερίας της έκφρασης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και την απογοήτευσή μου για τις άδικες κατηγορίες που έγιναν εναντίον σας και εναντίον του πολιτικού σας κόμματος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Όσον αφορά την εφαρμογή του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι η κα McGuinness προήδρευσε στη σύνοδο με πλήρη σεβασμό των κανόνων μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 164, "Κάθε βουλευτής που το ζητεί, παίρνει το λόγο για προσωπικό ζήτημα στο τέλος της συζήτησης επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης που συζητείται ή κατά την έγκριση των Συνοπτικών Πρακτικών της συνεδρίασης στην οποία αναφέρεται η αίτηση παρέμβασης".

Ως εκ τούτου, όταν η κα Le Pen ζήτησε το λόγο, η κα McGuinness τη ρώτησε αν ήταν για μια προσωπική δήλωση ή επί της διαδικασία. Η κα Le Pen απάντησε ότι ήταν για ένα θέμα επί της διαδικασίας και, κατά συνέπεια, της δόθηκε ο λόγος.

Ωστόσο, η κα Le Pen στη συνέχεια έκανε μια προσωπική δήλωση. Με την εμπειρία σας, ως Αντιπροέδρου που προεδρεύει στην Ολομέλεια, σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η δήλωση της κας Λεπέν έγινε τόσο γρήγορα που ήταν αδύνατο για την Αντιπρόεδρο να τη διακόψει.

Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι ήταν απόλυτα σύμφωνη με τους κανόνες η στάση της κας McGuinness να μη συνεχίσει περαιτέρω τη συζήτηση κατά την παρέμβασή σας, παραπέμποντας το θέμα στο τέλος της συζήτησης επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης, όπως προβλέπεται στο άρθρο 164.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για τον σεβασμό που δείξατε για την Αντιπρόεδρο που προήδρευε της διαδικασίας και για τον Κανονισμό μας, παρά την απαράδεκτη καταγγελία εναντίον σας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar geo74

  Χέρι-χέρι με τον Σούλτς οι συριζαίοι.

 2. avatar Χρήστος

  Ετεροβαρές άρθρο: τι είπε η Λεπέν;;;

 3. avatar freeman

  Πολλά καλά παιδάκια της Αριστεράς είναι μετανιωμένα(?) σταλινάκια, όπως και πολλά καλά παιδάκια της Δεξιάς μετανιωμένα (?) χουντικάκια. Όμως η πρώτη βαφή και η πρώτη αγάπη, όπως και να το κάνουμε, αφήνει κάτι, ε ... μιστερ ευρωβολεμένε.

 4. avatar Markides

  Συκοφάντηση υπάρχει όταν κάποιος διαδίδει ψεύδη για ένα άτομο ή ομάδα. Στην δήλωση της Λεπέν που ακριβώς υπάρχει συκοφαντική δυσφήμηση? Δεν αληθεύει ότι ο Στάλιν μόνο και η ομοτράπεζοι του είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο 20 εκ. ανθρώπων? Πολλοί περισσότεροι από όσους ήταν υπεύθυνος ο Χίτλερ. Αν προσθέσεις δε και τους νεκρούς από τα άλλα προοδευτικά καθεστώτα να η σούμα των 100εκ και λίγα είναι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει