Τον Αλέξη Τσίπρα έβαλε στο στόχαστρό της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή λέγοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός οδηγεί τη χώρα στις εκλογές για να «φύγουν οι ενοχλητικοί βουλευτές» αλλά και για να απαλλαγεί από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Πρέπει να υπάρξει ευρύ μέτωπο συμμετοχής. Το όχι είναι όλου του λαού απ’ όπου κι αν προέρχεται. Αναγκάστηκε λέει από τους κακούς βουλευτές να παραιτηθεί. Αυτό που είχε χάσει δεν ήταν η πλειοψηφία αλλά η λαϊκή νομιμοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή- που έχει πει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ- μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διατηρώντας τους υψηλούς τόνους η βουλευτής κατήγγειλε φίμωση βουλευτών και έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση: «Ποτέ δεν είχαμε ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις ως κοινοβουλευτική ομάδα. Ότι μαθαίναμε, το μαθαίναμε από τα ΜΜΕ. Είμαι 3 χρόνια βουλευτής και τέτοια φίμωση βουλευτών δεν έχω ξαναδεί. Ούτε επί Σαμαρά δεν είχαν γίνει αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μακρή χαρακτήρισε θνησιγενές το ευρώ και εξέφρασε την στήριξή της στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει ευθέως αν θα συμμετάσχει στην Αριστερή Πλατφόρμα.