Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, «έπεσε» στο τραπέζι η πρόταση για διεξαγωγή Συνεδρίου πριν τις εκλογές από την πλευρά των «53», η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από τον πρωθυπουργό καθώς τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος.

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την κάθοδο του κόμματος στις εκλογές, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης και στο φόντο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι στο κομματικό όργανο μετέχουν τέσσερα μέλη προερχόμενα από την Αριστερή Πλατφόρμα. Ο Αλέκος Καλύβης ήδη από την Πέμπτη υπέβαλε την παραίτησή του από την ΠΓ, ενώ μένει να φανεί τι στάση θα κρατήσουν οι Σόφη Παπαδόγιαννη, Στάθης Λεουτσάκος και Αντώνης Νταβανέλος.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να δώσει το παρών και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ άγνωστο παραμένει κατά πόσο θα παραβρεθεί ο επικεφαλής των διαφωνούντων, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τέλος, δεδομένου ότι το ενδεχόμενο για τη διεξαγωγή Συνεδρίου αποκλείστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, πιθανό θεωρείται να αποφασιστεί στην ΠΓ η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές, με τη σύνθεσή της ωστόσο να παραμένει άγνωστη, μετά και την απόφαση των διαφωνούντων να κατέβουν στις εκλογές με δικό τους κομματικό σχηματισμό.