Αίτηση ανεξαρτητοποίησης ετοιμάζονται να υποβάλλουν στο κοινοβούλιο είκοσι πέντε διαφωνούντες βουλευτές, κίνηση που μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις. Ο αριθμός των προς ανεξαρτητοποίηση βουλευτών είναι ικανός ώστε να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα.

Πρόκειται για βουλευτές που καταψήφισαν στη Βουλή το πρώτο και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων και τη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο.

Εφόσον αυτό συμβεί, υπάρχει η δυνατότητα η ομάδα αυτή να πάρει και διερευνητική εντολή, όπως είπε ο συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης στον ΣΚΑΙ, με βάση τον κανονισμό της Βουλής.

Αν δεν συμβεί αυτό, εξήγησε ο κύριος Σωτηρέλης, μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η εντολή θα δοθεί διαδοχικά στον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής και τον Σταύρο Θεοδωράκη του Ποταμιού γιατί τα κόμματα τους έχουν τον ίδιο αριθμό βουλευτών.

Η κίνηση ανεξαρτητοποίησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται σε λίγη ώρα, μετά τις 10.

Μιλώντας στο Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος δήλωσε ότι «είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε την τρίτη εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να καταδείξουμε όλα τα περιθώρια για κατάργηση των μνημονίων»