Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε λίγη ώρα ξεκινάει η συνάντηση με Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια ΔΝΤ, Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Επιτροπής της ΕΚΤ, ο οποίος στην πορεία θα αντικατασταθεί από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup.

Αν και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πήρε τον Αλέξη Τσίπρα για να προχωρήσουν στην αίθουσα, ο πρωθυπουργός του ζήτησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και έτσι έγινε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αρχικά για τους ξένους δημοσιογράφους ότι: «Ηρθε η ώρα για μια βιώσιμη λύση», ενώ στη συνέχεια μιλώντας στα ελληνικά υπογράμμισε ότι: «Προσερχόμαστε με στόχο να πετύχουμε μια κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία, να σώσουμε συντάξεις και μισθούς, να αποφύγουμε υπερβολικές και παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό, να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις. Αυτά είναι τα κλειδιά μια έντιμης συμφωνίας».

Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ είπε ότι έγινε πρόοδος αλλά δεν έχουμε ακόμη συμφωνία και ότι δεν μπορεί να πει αν θα υπάρξει συμφωνία απόψε.