Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος προειδοποίησε τους τραπεζίτες να προετοιμαστούν για μία «δύσκολη ημέρα» την Τρίτη, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν φτάσει σε μία συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, ανέφεραν στο Reuters δύο ανώτεροι τραπεζίτες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, συγκάλεσε μία ειδική συνάντηση με ανώτερους τραπεζίτες την Παρασκευή για να συζητήσουν την εντεινόμενη κρίση στον τραπεζικό τομέα, μετά από μία «πλημμύρα» εκροών που ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ την ημέρα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Οι δύο τραπεζίτες ανέφεραν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν μίλησε για επιβολή «capital controls», αλλά κατέστησε σαφές ότι η κατάσταση θα είναι σοβαρή.

«Εάν δεν υπάρχει καμία συμφωνία, η Τρίτη θα είναι μια δύσκολη μέρα και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, είναι αυτό που μας είπαν», ανέφερε ένας από τους τραπεζίτες, οι οποίοι ήταν και οι δύο παρόντες στη συνάντηση.

«Αν δεν υπάρχει καμία συμφωνία, οι Ευρωπαίοι θα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν, μας είπαν», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «συζητήσαμε τεχνικά ζητήματα σχετικά με τα μηχανήματα ΑΤΜ. Η τροφοδότησή τους με μετρητά είναι ένα μεγάλο υλικοτεχνικό πρόβλημα».

«Τα πράγματα είναι δύσκολα», είπε ο δεύτερος τραπεζίτης. «Εάν δεν υπάρξει καμία συμφωνία τη Δευτέρα, ο Θεός ξέρει πως θα μοιάζει η Τρίτη. Ακόμη και η ΕΚΤ δεν είναι σίγουρη για τον οδικό χάρτη στη συνέχεια», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το Reuters οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν σε περίπου 4,2 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα.