Casus belli συνεχίζει να αποτελεί για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο το ενδεχόμενο αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, με τον ίδιο να απειλεί ακόμα και με απώλεια της δεδηλωμένης.

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο MEGA σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος πρότεινε ως ισοδύναμο μέτρο την αύξηση 1% στη φορολόγηση των ειδών πολυτελείας και την άμεση φορολόγηση των υπεράκτιων εταιριών με ακίνητη περιουσία. Αναφερόμενος στην πρόταση που φέρεται να κατέθεσε στο κυβερνητικό συμβούλιο για ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στα νησιά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι δεν ισχύει, αφήνοντας αιχμές για τη διαρροή που έγινε σε επίπεδο υπουργών.

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά δεν θα τεθεί επί τάπητος, επικαλούμενος σχετική δέσμευση που έλαβε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

«Το βράδυ στις 12:30 μίλησα με τον υπουργό Επικρατείας ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό και κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και αυτό τελικά αποτελεί θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Δηλαδή το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά δεν μπαίνει σήμερα στη διαπραγμάτευση. Αυτό κλείνει το θέμα εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η συμμετοχή των ΑΝΕΛ και εμού προσωπικά στη συμφωνία αλλά και στην κυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Έντιμα, καθαρά, κρυστάλλινα, ούτε εκβιασμούς, ούτε τίποτα. Είπα ότι αντισταθμιστικά μπορούμε να δώσουμε 1% παραπάνω στα είδη πολυτελείας, μπορούμε να φορολογήσουμε όπως θα πρέπει να γίνει άμεσα τις ιδιοκτησίες σε off shore εταιρίες σε ακίνητα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα θέματα του υπουργείου του ο κ. Καμμένος τόνισε ότι συνεχίζεται ο εξορθολογισμός των δαπανών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι στρατιωτικοί θα βγαίνουν σε σύνταξη στα 58 τους χρόνια, τονίζοντας ότι «δεν θα φεύγει κανείς πριν τα 58».