Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Καρατζαφέρη για τη στάση που κράτησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, εξαπέλυσε η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πως δεν άντεξε τις αποκαλύψεις και τα ερωτήματα που του έθεσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και γι΄ αυτό φρόντισε να μιλήσει στη Βουλή πριν από αυτόν και μετά να αποχωρήσει.

Έκανε μάλιστα λόγο για «έμμεση πίεση» για την παραλαβή των ίδιων υποβρυχίων και εξέφρασε την απορία του: «Γιατί τόση πρεμούρα από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισμούς, αλλά για τα συγκεκριμένα υποβρύχια;».

Ο κ. Μιχελάκης δε σχολίασε τα όσα είπε σήμερα το πρωί σε συνεντεύξεις του ο κ. Μεϊμαράκης περί «νονού» που εκτελεί συμβόλαια, ενώ σε ερώτηση γιατί ο πρώην υπουργός Άμυνας δεν είχε προχωρήσει εδώ και καιρό στις καταγγελίες που κάνει τώρα, υπενθύμισε πως η ΝΔ ούτε υπέγραψε ούτε παρέλαβε τα υποβρύχια.

Επίσης άσκησε κριτική στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Πέμπτη, άσκησε η ΝΔ, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση – σκορποχώρι», η οποία προσπαθεί να καλύψει τη διάλυσή της με «θερμούς εναγκαλισμούς».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο ποιούς εννοούσε όταν έκανε λόγο για «εργολάβους της αγωνίας των πολιτών».

Μάλιστα, υπενθυμίζοντας τόσο τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την αναδιάρθρωση του χρέους, όσο και τα όσα έλεγαν μέχρι πρόσφατα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών περί «οικονομίας στην εντατική» και περί «Τιτανικού», είπε ότι «η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδρασε σαν έμπορος του φόβου για να επιβάλει τα πιο σκληρά μέτρα που γνώρισε ποτέ ο τόπος».