Χθες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν σκληρές δηλώσεις με τον Αντ. Σαμαρά να κατάγγελει ότι με την εφαρμογή του μνημονίου ως χώρα «κοινωνικά επτωχεύσαμεν». Ο Γ. Παπανδρέου πέρασε στην αντεπίθεση και χαρακτήρισε το μνημόνιο ως «ταφόπλακα» των καταστροφικών πολιτικών που ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ. Επίσης κατήγγειλε τη νέα ηγεσία της ΝΔ ότι αντί να βοηθήσει για να ξεπεραστεί η κρίση, «παίζει μικροκομματικά παιχνίδια».

Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» σήμερα, είναι «προφανές ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν να πυροδοτήσουν το πολιτικό κλίμα και υπό τον φόβο ότι η θερινή ραστώνη θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο τους πολίτες- και ψηφοφόρους- από την πολιτική, ακριβέστερα από τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας. Και σπεύδουν να προλάβουν μια ενδεχόμενη αποχή- ρεκόρ από τις κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών».

Σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, άλλωστε, τα περισσότερα στελέχη έχουν αρχίσει να κινούνται με το βλέμμα στις δημοτικές εκλογές, που αποτελούν και το πρώτο εκλογικό τεστ στη μετά το μνημόνιο εποχή.