Για αυτοσχεδιασμό, ανετοιμότητα, προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός κ. Πρ. Παυλόπουλος σχετικά με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ενώ προειδοποιεί «όταν το ΠΑΣΟΚ οδήγησε την οικονομία σε αδιέξοδο, ποιός υπουργός θα βάλει υπογραφή για αποκρατικοποίηση, δίχως να υπολογίσει τη διαφορά μεταξύ πραγματικής και χρηματιστηριακής αξίας των μετοχών κάθε ΔΕΚΟ, όταν επικρέμαται η δαμόκλειος σπάθη του εγκλήματος της απιστίας».

Μιλώντας στη REAL NEWS δηλώνει ότι όποιος αμφισβητεί το κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ «ρίχνει νερό στο μύλο της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ» ενώ σε ερώτηση για το πότε θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σημειώνει « θα μιλήσει όταν εκείνος το κρίνει, με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Είναι οπαδός του στίχου του Αισχύλου «σιγάν θ’ όπου δει και λέγειν τα καίρια». Αν κάποιοι βιάζονται, λίγη υπομονή.

Ως τότε, ας αναλογισθούν τους λόγους της ανησυχίας και της αδημονίας τους». Θεωρεί , δε, πως «το παρόν επιβεβαιώνει και δικαιώνει τον Κ Καραμανλή».

Απορρίπτει το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές κάνοντας λόγο για πολιτικές δυνάμεις που στερούνται παντελώς πολιτικού στίγματος, ή που το όποιο «πολιτικό πρόγραμμά τους» συνιστά ουρά της σημερινής καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου.