Θετικός σε επανένωση της κεντροδεξιάς εμφανίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, δηλώνοντας ότι «όποιος ενστερνίζεται τις θέσεις της Ν.Δ. βρίσκει τις πόρτες ανοικτές».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σημειώνει ότι η ΝΔ είναι, παραδοσιακά και σήμερα, «το σημείο αναφοράς των πολιτών που ανήκουν στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο». Τονίζει δε, ότι η ΝΔ εξελίσσεται σε ανοικτό κόμμα και «παρέες, βαρονίες, κυκλώματα και όλα αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν τελειώνουν».

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν είναι μόνον θέμα του επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών. Δηλώνει ότι η κοινωνία, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, δεν διακατέχεται από καμία ευφορία και επανέλαβε αυτό που είχε δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς, ότι δηλαδή «είναι αργά για εθνική συνεννόηση. Χάθηκαν χρόνος και ευκαιρίες. Δεν είναι, ωστόσο, πολύ αργά για να συνεννοηθούμε για το καλό του τόπου. Αρκεί να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική».

Θεωρεί ότι είναι δύσκολο να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, υπενθυμίζοντας την αποτυχία του μοντέλου ’89-’90, ενώ δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές. Σημειώνει, πάντως, ότι η εκλογολογία προκαλεί κακό, καθώς επιτείνει τη ρευστότητα, την αμφιβολία και την αβεβαιότητα. Τέλος, ο Δ. Αβραμόπουλος επισημαίνει πως σημαντικό ποσοστό των υποψηφίων βουλευτών θα επιλεγεί από την οργανωμένη βάση του κόμματος.