Ο εκπρόσωπος Tύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα διόδια. Ο Γ. Οικονόμου κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και ανεπάρκειες εξαιτίας των οποίων τα έργα βαλτώνουν.

Κάλεσε τη κυβέρνηση να κάνει «όσα πρέπει και οφείλει» για να διασωθούν τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα στους οδικούς άξονες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η πληρωμή των διοδίων αποτέλεσε τη βασική επιλογή για να κατασκευασθούν υψηλής ποιότητας οδικοί άξονες με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, δεδομένων των δημοσιονομικών εκτροχιασμών των τελευταίων χρόνων. Όσο και όπου οι πολίτες βλέπουν τα έργα να προχωρούν, παρά τα επαχθή κόμιστρα, επιδεικνύουν συγκατάβαση και ανοχή.
Είναι λογικό να προκαλείται η οργή και η αντίδραση τους, όταν  τα έργα των οδικών αξόνων βαλτώνουν εξαιτίας των ανεπαρκειών και της αδράνειας της κυβέρνησης, η οποία δεν καταβάλει την οφειλόμενη  εθνική συμμετοχή,  καθυστερεί την  ολοκλήρωση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων, παγώνει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Ο μόνος τρόπος για να διασωθούν τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα στη χώρα μας, είναι η κυβέρνηση να κάνει όσα πρέπει και οφείλει για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες το ταχύτερο δυνατόν και  έτσι να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών».