Στις 18:00 θα ανακοινωθούν επίσημα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχουν διατυπωθεί εδώ και καιρό, με αφορμή διάφορες αρρυθμίες, που έχουν παρατηρηθεί σε υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο ανασχηματισμός δε θα είναι δομικός. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός δεν συνηθίζει τις σαρωτικές αλλαγές και έχει επιλέξει να αλλάξει πρόσωπα που θεωρεί ότι δεν έφεραν εις πέρας με επιτυχία το έργο που τους είχε ανατεθεί.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται καταρχάς να αποχωρήσει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Οικονόμου και τη θέση του να αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που μέχρι σήμερα κατέχει το χαρτοφυλάκιο της Υγείας. Μαζί με τον Γ. Οικονόμου, εκτός σχήματος αναμένεται να βρεθεί και ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος.

Εάν επιστρέψει, όμως, ο κ. Χρυσοχοΐδης στην Κατεχάκη, τότε μένει κενή η θέση του υπουργού Υγείας, την οποία είναι πολύ πιθανό να αναλάβει ο Άδωνις Γεωργιάδης, που μέχρι σήμερα είναι υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Με αυτές τις κυβερνητικές καραμπόλες αναζητείται το πρόσωπο που θα αναλάβει το απαιτητικό χαρτοφυλάκιο της Εργασίας. Τα πρόσωπα που προαλείφονται προκειμένου να εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα και να αναλάβουν το υπουργείο Εργασίας είναι ο Βασίλης Σπανάκης και ο μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας. Θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης καθώς επίσης και υφυπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, με επίκεντρο το θέμα του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να «καρατομηθεί» ο Μάκης Βορίδης και το χαρτοφυλάκιό του να αναλάβει ο Παύλος Μαρινάκης, διατηρώντας και το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι είναι πιθανό ο Γιάννης Οικονόμου να μετακινηθεί στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.