Να παραδώσουν την έδρα τους ζητά από τους βουλευτές που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πάνος Ρήγας. «Η Αριστερά είναι εδώ, δεν έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε σε συνέντευξή του την Παρασκευή (24/11).

Μιλώντας στην εκπομπή Newsroom και τους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ ο Πάνος Ρήγας είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε αν θα αποχωρήσει κι αυτός «Από πού να φύγω; Από το κόμμα στο οποίο είμαι από τα ιδρυτικά του μέλη από το 1990, από το κόμμα το οποίο έχει κάνει όλα αυτά τα οποία έχει προσφέρει και με τον Αλέξη Τσίπρα την τελευταία εικοσαετία περίπου; Δεν υπάρχει περίπτωση.

Εμείς είμαστε εδώ, εμείς είμαστε σταθερά στον στόχο, σταθερά στις αξίες και σταθερά σε ένα προορισμό και αυτός δεν αλλάζει και μάλιστα είναι η Αριστερά εδώ. Και να μην ακούω ότι “η Αριστερά έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ” γιατί η Αριστερά είναι εδώ, είναι δεκάδες χιλιάδες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και από τα ιδρυτικά του μέλη, ο Αλέξης Τσίπρας είναι βουλευτής του κόμματος».

«Δεν είχαν ούτε στρατηγική ούτε πολιτική διαφορά όσοι έφυγαν»

«Σε μια συλλογική προσπάθεια προφανώς παίζουν ρόλο οι βουλευτές, αλλά το κόμμα μας δεν είναι βουλευτο-κεντρικό, το κόμμα μας είναι συλλογική προσπάθεια των μελών του κόμματος. Θα το καλύψουμε άμεσα. Η ευθύνη είναι δική τους που δημιουργούν τέτοια απομείωση αυτή τη στιγμή σε ένα πολύ βασικό κοινό στόχο, ο οποίος θα ήταν να απαντήσουμε στα προβλήματα τα οποία δημιουργεί κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δηλαδή αυτή τη στιγμή έχει φτάσει 24% ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, ένα κιλό λάδι και ένα κιλό φέτα θέλει ένα μεροκάματο» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Πάνος Ρήγας.

«Όταν φεύγεις ή υπάρχει διαφοροποίηση ή έχεις στρατηγική διαφορά ή και πολιτική διαφορά. Εδώ λοιπόν ούτε στρατηγική διαφορά υπάρχει, ούτε την είπανε δηλαδή, ούτε πολιτική διαφορά» υπογράμμισε ενώ αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι λοιδορήθηκε από την πρώτη μέρα και κανένας από αυτούς όλους που έφυγαν -από τη μεριά των παιδιών που είναι με την Έφη Αχτσιόγλου- δεν τον προστάτευσαν όταν δεχόταν υβριστικά σχόλια, υβριστικές εκφράσεις «που δεν προσβάλλουν τον Στέφανο Κασσελάκη, προσβάλλουν εμένα».

«Εγώ μπορώ να υπάρξω με όλους τους ρόλους μου, αρκεί να είμαστε με ένα συλλογικό τρόπο και να καταλήγουμε σε συλλογικά πράγματα και να υπηρετούμε συλλογικά. Τα υπόλοιπα, τα οποία είναι στο φαντασιακό, αυτά τα οποία έχουν εγωισμούς, αυτά τα οποία έχουν προσωπικές στρατηγικές, είναι μακριά από μένα και από εμάς» τόνισε ο Πάνος Ρήγας.

«Ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων και των αριστερών και ριζοσπαστικών είναι πρόβλημα»

«Θεωρώ ότι από εδώ και πέρα πρέπει να αντιληφθούν και αυτοί που φύγανε, γιατί καταρχήν πρέπει να παραδώσουν την έδρα και να τους θυμίσω ότι το 2015 και οι δύο βουλευτές που αποχώρησαν, με διακύβευμα στρατηγικό όχι όπως σήμερα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η Βασιλική Κατριβάνου, παρέδωσαν τις έδρες» είπε ακόμα και τόνισε ότι «πιστεύω απόλυτα ότι αυτή τη στιγμή ο καθένας και η καθεμία από εμάς έχει πάρει τις αποφάσεις του και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια που είναι όχι ο κατακερματισμός, αλλά η συμπληρωματικότητα απέναντι στην δυναμική που πρέπει να δώσουμε απέναντι στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας».

Στην ερώτηση του κ. Σιαδήμα αν θεωρεί ότι υπάρχουν τα δεδομένα, τα εχέγγυα, οι προϋποθέσεις να μπορεί να γίνει κάποια σύμπραξη και μήπως πρέπει να ανοίξει κάποια συζήτηση, για παράδειγμα με το ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά, να υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο, ο κ. Ρήγας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων και των αριστερών και ριζοσπαστικών είναι πρόβλημα, είναι επιζήμιο στη στρατηγική και θα έχει και αποτελέσματα στις πολιτικές που επιτρέπουν στη Νέα Δημοκρατία να περνάει ασύδοτα ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Κατεδάφιση δηλαδή πλήρης. Άρα λοιπόν υπάρχει ανάγκη, όπως ξεκινήσαμε και έγινε και στο επίπεδο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου μπορούμε να συμβάλλουμε σε μία προγραμματική προσπάθεια εντός Βουλής και εκτός Βουλής. Δηλαδή εγώ λέω να συμφωνήσουμε και να υπάρχει κοινός βηματισμός και στη Βουλή και στην κοινωνία».