Για την εικόνα της Εθνικής κόντρα στη Φινλανδία, αλλά και τη συνέχεια της «επίσημης αγαπημένης» στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής των Τρικάλων, Κώστας Φλεβαράκης.

Ξέροντας πολύ καλά την ομάδα της Φινλανδίας, αφού τη βρήκε απέναντί της πολλές φορές στο παρελθόν όταν καθόταν στον πάγκο της εθνικής Σουηδίας, ο νυν κόουτς της Aries Τρίκαλα BC, Κώστας Φλεβαράκης, ανέλυσε του λόγους της χθεσινής ήττας αλλά αναφέρθηκε και στη συνέχεια του τουρνουά, αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία την Πέμπτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Φλεβαράκης:

Για το παιχνίδι κόντρα στη Φινλανδία: «Νομίζω ότι αυτό που δεν μου άρεσε σε μια ομάδα σαν τη δική μας είναι ότι δεν είχε σωστή διαχείριση. Είδαμε γνωστά στοιχεία, όπως υπέρμετρο ενθουσιασμό μετά από τις νίκες και μεγάλη απογοήτευση μετά από τις ήττες. Απέναντι στην Ιταλία είχαμε πολλή ένταση και αρκετό πάθος στο παιχνίδι μας, αλλά με τη Φινλανδία δείξαμε έλλειμμα ενέργειας. Βέβαια είχαμε μικρό χρονικό διάστημα ξεκούρασης, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο απέναντι σε μια πολύ αθλητική ομάδα. Μετά το παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία δεν δείξαμε σωστή προσέγγιση. Χρειαζόμασταν περισσότερο πάθος και μεγαλύτερη ομαδικότητα. Η ομάδα ήταν πολύ σοφτ, είχε έλλειμμα ενέργειας και δεν προσέγγισε σωστά το παιχνίδι, όσον αφορά το πάθος. Δεν κερδίζεις τη Φινλανδία μόνο με το όνομα και τη φανέλα. Είναι ξεπερασμένα αυτά. Πρέπει να μπαίνεις με την ίδια σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας αποσυντονίσει η ήττα».

Για το σύνολο της φινλανδικής ομάδας: «Η Φινλανδία αποτελείται από ένα ρόστερ το οποίο είναι πολύ καιρό μαζί, έχουν τον ίδιο προπονητή, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να είναι μία πολύ ομοιογενής ομάδα. Είναι φυσιολογικό σε τέτοια παιχνίδια όπως κόντρα στην Εθνική μας να λειτουργεί καλύτερα. Βέβαια είχε και σε πολύ καλή μέρα παίκτες-κλειδιά της, όπως τον Κόπονεν. Ο μικρός χρόνος ξεκούρασης είναι κάτι σύνηθες και κάτι που το μαθαίνεις στην πορεία. Το ίδιο ισχύει τόσο για τους παίκτες, όσο και τους προπονητές. Οι Φιλανδοί είναι πιο συνηθισμένοι σε τέτοια προγράμματα. Το μικρό διάστημα ξεκούρασης είναι μια δικαιολογία, αλλά δεν είναι ο μοναδικός λόγος που οδήγησε στην ήττα».

Για το παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία και γενικότερα τη συνέχεια: «Πλέον παίζουμε απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, την Ισπανία, και δεν πάμε σε αυτό το παιχνίδι με τον τίτλο του φαβορί. Αλλά η ομάδα αυτή έχει κρατήσει ψηλά το λάβαρο του αθλητισμού μας και μπορεί να συνεχίσει να το κάνει. Αν παίξει όπως ξέρει, πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο που θα παρουσιαστεί στον δρόμο της».

Πηγή: Sport-fm.gr