Το απόλυτο MasterChef vegan πιάτο, αντάξιο του επιπέδου που βρίσκονται στον διαγωνισμό κλήθηκαν στο επεισόδιο της Παρασκευής (26/5) να ετοιμάσουν η Μαρία Μπέη, ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης και ο Άγγελος Τσιγκάκος, το οποίο σε έναν από τους τρεις θα χάριζε το 2ο εισιτήριο για την τελική 3άδα. Το πρώτο το είχε… καπαρώσει ο Νίκος Τράκας που με το… καλημέρα άρχισε να ανάβει το φιτίλι που θα οδηγούσε στο μπουρλότο. Η μελαχρινή διαγωνιζόμενη, με την οποία έχει beef εδώ και εβδομάδες αποφάσισε να εμπνευστεί στην προσπάθειά της από πιάτο του διακεκριμένου σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, το οποίο είχε δοκιμάσει στο εστιατόριό του, γεγονός που τον έκανε πυρ και μανία. Άρχισε τον… εξάψαλμο από τον εξώστη «Πω, πω copy paste – Βγάλε τον χαρακτήρα σου, βγαλ’ τον, τον ρημάδι» – «Δεν γίνεται. Δεν είναι ηθικά σωστό» και συνέχισε με ειρωνεία προς την Μαρία Μπέη – «Μπέη, ωραίο πιάτο ρε! Ευφάνταστο» – με το που οι τρεις παίκτες τελείωσαν την προσπάθειά τους. Η διαγωνιζόμενη που τόση ώρα κρατιόταν ξέσπασε «Γαμ@@@ την τρέλα μου ρε μαλ@@@ – Μου έσπασε τα νεύρα, τι άλλο θ’ ακούσω;», ενώ πηγαίνοντας την προσπάθειά της μπροστά στους κριτές ήταν διστακτική στο να την παρουσιάσει και τους αποκάλυψε το bullying που δέχτηκε από τον Νίκο Τράκα. Οι κριτές «δίκασαν» τον διαγωνιζόμενο «Το να πάρουμε μια έμπνευση από κάπου είναι θεμιτό, δεν υπάρχει παρθενογένεση» ενώ και η παραγωγή στη συνέχεια τον εξέθεσε αποκαλύπτοντας σε πλάνα δηλώσεις του.

Η καλύτερη τελικώς προσπάθεια που έδωσε στον δημιουργό της το εισιτήριο απευθείας στους τρεις καλύτερους του MasterChef 2023, ήταν της Μαρίας Μπέη. Η διαγωνιζόμενη όταν άκουσε το όνομά της ξέσπασε σε κλάματα.

H παίκτρια ήταν πολύ συγκινημένη και στο κιου της τόνισε ότι είναι κάτι που αυτή τη φορά πέτυχε μόνη της, εννοώντας ότι ο σύντροφός της δεν ήταν μέσα στο σπίτι για να τη στηρίζει.

«Έφυγε ένα τόσο μεγάλο βάρος μου. Το πέτυχα μόνη μου και κανένας δεν θα με αμφισβητήσει. Πάλεψα πάρα πολύ, τα βράδια πήγαινα σπίτι και έκλαιγα γιατί αισθανόμουν αυτή την πίεση και ότι δεν με ήθελαν. Δεν τους έχω κάνει κάτι. Είναι το μαξιλάρακι μου» είπε. «Φαντάζεσαι να φτάσω στον τελικό; Το θέλω πάρα πολύ, το έχω σκοπό φέτος, δεν ξέρω τι φαίνεται» είπε.

Το φαβορί που αποχώρησε λίγο πριν την τελική τριάδα

Στον τάκο για μια… τελευταία μονομαχία, των δύο, βρέθηκαν κατόπιν ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης και ο Άγγελος Τσιγκάκος προκειμένου να διεκδικήσουν την παραμονή στο MasterChef. Οι δυο παίκτες κλήθηκαν να αναμετρηθούν σε μια ακόμα Δοκιμασία Αντιγραφής ενός υψηλών απαιτήσεων πιάτου του βραβευμένου executive chef της Μεγάλης Βρεταννίας σεφ Αστέριου Κουστούδη: Τάρτα αρακά, αγριομάραθο, στρατσιατέλα και αυγοτάραχο.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή και για τους δύο διαγωνιζόμενους στο ριάλιτι μαγειρικής, μόνο ένας θα έπαιρνε το εισιτήριο για την τελική τριάδα ενώ ο άλλος θα έπρεπε να αποχωριστεί άμεσα την μαύρη του ποδιά και να περάσει την πόρτα της εξόδου. Τα λάθη και οι αστοχίες, άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες, δεν απουσίασαν και σε αυτή την μονομαχία με αποτέλεσμα οι τρεις σεφ και κριτές του MasterChef μαζί με τον καλεσμένο τους να πάρουν την τελική τους απόφαση.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πλησίασε κατά τη διάρκεια της μαγειρικής τους δύο παίκτες και αμφότεροι δήλωσαν πως στενοχωριούνται που είναι αντιμέτωποι, αλλά θέλουν έκαστος να φάει την θέση του άλλου και μάλιστα ο Αλέξανδρος έδωσε και εξήγηση «γιατί είναι μια κόμπρα. Είναι κόμπρα γιατί είναι Αθηναίος» μιμούμενος Φάνη Λαμπρόπουλο και… Παρασκευά Κουτσίκο.

Ο «θείος Λεό» ρώτησε και για τις τάρτες και ο μεν Άγγελος είπε πως… εξεγέρθηκαν όλες και θα έφτιαχνε άλλη μια, ο δε Αλέξανδρος ότι είναι οι καλύτερες που έχουν παίξει ποτέ στον διαγωνισμό, είναι δεκάρι, είναι “άρρωστες”».

Νικητής τελικά με 4 οχτάρια ήταν ο Αλέξανδρος. Ο Άγγελος έχασε έναν βαθμό καθώς η τάρτα του δεν ήταν τόσο καλή όσο του Αλέξανδρου.

«Νιώθω πολύ γεμάτος, ευχαριστήθηκα πολύ και το πιάτο σήμερα παρά τις αστοχίες. Κρατάω μόνο τα θετικά από το παιχνίδι» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην παίκτης του μαγειρικού διαγωνισμού.

Ο Άγγελος ήταν από τους λίγους παίκτες που γύρισε προς τις κάμερες και ευχαρίστησε τους ανθρώπους πίσω από αυτές.

«Δύο κόμπρες και μια αρκούδα έχει μείνει, θα δούμε ποιος θα κερδίσει» είπε ο Αλέξανδρος.

Ο Αλέξανδρος, η Μαρία και ο Νίκος διεκδικούν τίτλο, έπαθλο και 50.000 ευρώ.