Στην κουζίνα του MasterChef βρέθηκαν οι τέσσερις φιναλίστ, το βράδυ της Παρασκευής (26/5), προκειμένου να συναντήσουν του τρεις κριτές. Μόνος ήσυχος ήταν και πάλι ο Νίκος Τράκας, ο οποίος και ανέβηκε απευθείας στον εξώστη προκειμένου να παρακολουθήσει τη νέα δοκιμασία καθώς έχει ήδη κερδίσει το «χρυσό» εισιτήριο για την τελική τριάδα, με τον Γιώργο Πορφύρη να αποτελεί την αποχώρηση-βόμβα της Πέμπτης (25/5).

«Στις λιγοστές μέρες που απομένουν πρέπει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, δυνατοί και να δώσετε ότι έχετε μέσα σας», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς σε Άγγελο Αντωνελάκο, Μαρία Μπέη και Αλέξανδρο Τσιγκάκο.

«Για εσάς έχουμε δύο δοκιμασίες που θα σας δώσουν τα δύο πολυπόθητα εισιτήρια για την τελική τριάδα του MasterChef 2023», πρόσθεσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Στην πρώτη δοκιμασία, οι τρεις κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζήτησαν από τους επίδοξους μάγειρες το απόλυτο MasterChef vegan πιάτο, αντάξιο του επιπέδου που βρίσκονται στον διαγωνισμό.

Η καλύτερη προσπάθεια δίνει στον δημιουργό της το εισιτήριο απευθείας στους τρεις καλύτερους του MasterChef 2023. Και οι τρεις είχαν 45 λεπτά στη διάθεσή τους για να ετοιμάσουν τα πιάτα τους.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας των τριών, όμως, δεν έλειψαν τα αιχμηρά σχόλια από τον Νίκο Τράκα στην κάμερα του MasterChef με αποδέκτη των περισσοτέρων την Μαρία Μπέη, με την οποία βρίσκονται σε κόντρα μέσα στον διαγωνισμό μαγειρικής. Αφορμή στάθηκε η απόφαση της διαγωνιζόμενης να στηρίξει το πιάτο της σε έμπνευση του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

«Πω, πω copy paste! Βγάλε λίγο χαρακτήρα. Φτάσαμε στους τέσσερις, βγάλε λίγο τον μαγειρικό σου χαρακτήρα. Βγαλ’ τον, τον ρημάδι! Δεν γίνεται να πηγαίνεις συνέχεια με copy paste! Δεν γίνεται να παίρνεις πιάτα άλλων ανθρώπων, που έχουν χαλάσει χρόνια και ώρες για να τα φτιάξουν και να τα τελειοποιήσουν, να τα κάνεις copy paste. Δεν γίνεται! Δεν είναι ηθικά σωστό! Παρ’ τα και τροποποίησε τα, πάρε μια κεντρική ιδέα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τράκας στην κάμερα του MasterChef.