Τα επαναλαμβανόμενα «καρφιά» του Νίκου Τράκα φάνηκε να μην μπορεί να ανεχτεί άλλο στο MasterChef, το βράδυ της Παρασκευής (26/5), η Μαρία Μπέη. Με αφορμή την απόφαση να βασιστεί σε ένα πιάτο του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, ο φιναλίστ του διαγωνισμού, ο οποίος είχε κερδίσει ήδη μια θέση στην τελική τριάδα και ήταν χαλαρός, δεν σταμάτησε λεπτό να την «χτυπάει» τόσο από τον εξώστη την ώρα που εκείνη μαγείρευε «Πω, πω copy paste – Βγάλε τον χαρακτήρα σου, βγαλ’ τον τον ριμάδι» – «Δεν γίνεται. Δεν είναι ηθικά σωστό» όσο και στο πλατό.

Η Μαρία Μπέη δεν ένιωθε ιδιαίτερα άνετα παρότι προσπάθησε στην αρχή να μην το δείξει.

«Εγώ με το που μπω στην κουζίνα δεν κρατάω κακία. Αν κάποιον τον τρώει η ψυχούλα του επειδή η Μπέη έκανε ένα πιάτο που έχει δει σε ένα εστιατόριο, με γεια του με χαρά του, τηλεοπτικό χρόνο μου δίνει, διαφήμιση μου κάνει τζάμπα» είπε χαρακτηριστικά η παίκτρια στο κιου της.

Μόλις η Μαρία Μπέη ολοκλήρωσε την μαγειρική της προσπάθεια, ο παίκτης του MasterChef πέρασε από κοντά της και την έκανε έξαλλη με το σχόλιο του.

«Μπέη, ωραίο πιάτο ρε! Ευφάνταστο» φώναξε ο Νίκος Τράκας, κατεβαίνοντας για λίγο από τον εξώστη, στη μελαχρινή διαγωνιζόμενη του MasterChef. «Τι άλλο θα ακούσω, ρε μαλ@@@, εδώ πέρα μέσα; Πες μου, τι άλλο θα ακούσω. Και μου το είπε όταν φύγαμε, ρε φίλε, όταν έφυγαν οι κάμερες. Πες το στις κάμερες να παιχτεί. Δηλαδή τι περιμένεις; Να κλείσουν όλα και να μου πεις; Τι να μου πεις, ας πούμε; Θα αλλάξει κάτι;» αναρωτήθηκε, εμφανώς εκνευρισμένη, η Μαρία Μπέη.

«Αυτές τις συμπεριφορές εγώ δεν τις μπορώ. Δεν τις μπορώ, φίλε. Είναι ένας διαγωνισμός μαγειρικής. Κατέβα κάτω, μαγείρεψε και αν κάνεις ένα καλό πιάτο μείνε, άμα δεν κάνεις φύγε. Τι σε πειράζει τι θα κάνει ο άλλος, ρε φίλε; Δηλαδή την θέση σου πήρα; Θα κάτσω να απολογηθώ επειδή έφαγα αυτό το πιάτο και ήθελα να το κάνω τώρα; Αλήθεια τώρα; Σοβαρά μιλάς; Όταν κάνουμε παρασκευές από πιάτο αντιγραφής και τα βάζουμε στο πιάτο δεν πειράζει;» πρόσθεσε, εν συνεχεία, για να καταλήξει:

«Μου ‘σπασε τα νεύρα, ρε μαλ@@@. Που μου λέει “ωραίο πιάτο”, ρε φίλε, λες και όλοι κάνουν δικά τους. Γαμ@@@ την τρέλα μου ρε μαλ@@@. Λες και όλοι τα βγάζουν από το κεφάλι τους» αναφώνησε η Μαρία Μπέη στο πλατό απευθυνόμενη απευθείας στην κάμερα του ριάλιτι μαγειρικής του STAR.

Η Μπέη αποκάλυψε το bullying του Νίκου Τράκα και οι κριτές τον «πετσόκοψαν» – Τον εξέθεσε και η παραγωγή

Το ζητούμενο της πρώτης δοκιμασίας ήταν το απόλυτο MasterChef vegan πιάτο, αντάξιο του επιπέδου που βρίσκονται οι παίκτες στον διαγωνισμό.

Η Μαρία, ο Αλέξανδρος και ο Άγγελος διαγωνίστηκαν για το δεύτερο εισιτήριο στην τελική τριάδα και είχαν 45 λεπτά στη διάθεσή τους. Όταν ήρθε η ώρα να πάει το πιάτο της στους κριτές η επίδοξη σεφ θεώρησε σωστό να μην το παρουσιάσει λέγοντας πως μετά από αυτό το σχόλιο δε θέλει να θεωρηθεί ότι αδικεί τους συμπαίκτες της.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι το εν λόγο πιάτο το δοκίμασε στο εστιατόριο του Χαραλαμπόπουλου, απλά έβαλε και δικά της στοιχεία μέσα. Οι κριτές της άλλαξαν γνώμη σημειώνοντας πως δεν είναι κακό να παίρνει ιδέες από άλλους σεφ κι έτσι δοκίμασαν το πιάτο της.

Άγγελος και Αλέξανδρος της είπαν να μη δίνει σημασία, ενώ ο Νίκος Τράκας σχολίασε πως η Μαρία δεν μπορεί να αντικρούσει όλο αυτό που συνέβη και το παίζει…θύμα!

Η στιχομυθία ήταν η εξής:

«Είναι μια ιδέα που την έχω δοκιμάσει σε ένα εστιατόριο και απλά πρόσθεσα κάποια υλικά εγώ» είπε.

«Και τι έγινε;» της είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Άκουσα κάποια σχόλια και δεν είναι δίκαιο για τους συμπαίκτες μου».

«Αυτό θα το κρίνουμε εμείς, Μαρία και δεύτερον το να πάρουμε μια έμπνευση από κάπου είναι θεμιτό, δεν υπάρχει παρθενογένεση» της είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Δεν είναι δικιά μου ιδέα. Άκουσα σχόλια αφού τελείωσα τη μαγειρική» είπε η Μαρία.

«Από ποιον;» τη ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Τράκας σήκωσε το χέρι.

«Πήρε το πιάτο και απλά το έκανε. Εμένα δεν μου κάνει. Αλίμονο αν δεν μπορούμε εδώ μέσα να συζητήσουμε μαγειρική» είπε.

«Αν υπήρχε ως κανόνας θα το είχαμε θέσει. Δεν έχουμε πει κάτι τέτοιο Μαρία, οπότε περιμένουμε να δούμε το πιάτο σου» ήταν το… πετσόκομμα του Πάνου Ιωαννίδη.

«Πόσο παιδάκια είστε;» ακούστηκε να λέει ο Τράκας από τον εξώστη.

«Την ώρα που μαγείρευα κουνούσε το κεφάλι του επιδεικτικά. Όταν τελείωσε η μαγειρική, ήρθε και μου λέει “ωραίο πιάτο” μέσα στην ειρωνεία και μου είπε “εγώ δεν συμφωνώ και το θεωρώ αδικία”» είπε στο κιου της η Μαρία.

«Δεν μου κάνει! Εγώ δεν είμαι εδώ για να κρίνω, αλλά έχω άποψη» επέμεινε ο Τράκας στο δικό του κιου. «Όταν καταλαβαίνεις από μόνος σου ότι έχεις παίξει περίεργα και μπαίνεις με τη μύτη έτσι, ξέρεις ότι έχεις κάνει κουτσουκέλα και ξέρεις ότι κάποιος θα γαβγίσει και αυτός είμαι εγώ, πρέπει να το γυρίσεις» συνέχισε.

Βέβαια, όπως έχουμε δει πολλές φορές στα ριάλιτι, η παραγωγή έχει τη δύναμη να εκθέσει ή όχι έναν παίκτη, και αυτή τη φορά αποφάσισε να εκθέσει τον Τράκα.

«Μικρό μου θύμα εσύ» ακούστηκε να λέει ο Τράκας στον εξώστη.

«Επειδή δεν μπορεί να αντικρούσει τη συζήτηση παίζει το θύμα».

«Με επηρέασε μια λέξη, ότι είναι άδικο» είπε η Μπέη και η παραγωγή έδειξε πλάνα του Τράκα να λέει στους κριτές ότι θαυμάζει στη Μαρία το ότι είναι δίκαιη