Ο Γιώργος Γεροντιδάκης μίλησε την Τετάρτη (5/4) στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για την απόφασή του να απέχει από τις σειρές στην τηλεόραση μετά τα σίριαλ που έκανε ως παιδί, το «big brother» της τηλεόρασης που τον ενοχλεί, για τους επιτυχημένους ρόλους και τη συντροφική ζωή του.

«Ο πατέρας μου έχει μετακομίσει στην Αστυπάλαια, έφτιαξε το μαγαζί «Το στενάκι του Κουκλά» και η μητέρα μου φτιάχνει γλυκά για vegan. Τα δυο μου αδέλφια είναι σεφ στη Γαλλία, στο εστιατόριο Νολίνσκι, που έχει δυο αστέρια Μισελέν», είπε αρχικά ο Γιώργος Γεροντιδάκης για την οικογένειά του.

Για την συμμετοχή του σε σειρές που έκαναν τεράστια επιτυχία, αλλά και για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός ο Γιώργος Γεροντιδάκης ανέφερε: «Ήταν τεράστια εμπειρία όταν 11 χρονών βρέθηκα στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έκανα χειραψία με τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Ήμουν τυχερός, γιατί έπαιξα σε σειρές που είχαν επιτυχία και με ανθρώπους με τους οποίους είχα μία σχέση οικογενειακή. Πρόλαβα να κάνω αλητείες ως παιδί χωρίς να ξεφύγω, η δουλειά βοήθησε τους γονείς να μου δείξουν εμπιστοσύνη, γιατί μου την έδειχναν ήδη άλλοι άνθρωποι. Με τα χρήματα που έβγαλα ως παιδί, πλήρωσα τη δραματική σχολή και είχα και μία συνεισφορά στα οικονομικά της οικογένειάς μου».

Για το τι αποκόμισε από την επαγγελματική πορεία του έως τώρα, σημείωσε πως: «Πήρα απόσταση από τα σήριαλ στα 18 μου, γιατί σε αυτή την ηλικία είχα να αναμετρηθώ με ανθρώπους που επέλεξαν αυτό το επάγγελμα, υπήρχε σύγκριση. Όταν ένα παιδί έχει μάθει να δουλεύει συνεχόμενα από τα 11 μέχρι τα 22, προφανώς του φαίνεται παράξενο όταν δεν παίρνει μία δουλειά. Έκανα λάθη, έπρεπε να αναμετρηθώ με καινούρια πράγματα, η τηλεόραση δεν μου έδινε πλέον τροφή, γιατί δεν ήξερα πια να την κάνω με νέους όρους. Έπρεπε να μεγαλώσω και όχι να είμαι το παιδάκι που κάποτε έπαιζε, απείχα μεν από την τηλεόραση, άλλα δεν απείχα από τη δουλειά για το βιοπορισμό μου. Ως ηθοποιός είμαι απόφοιτος λυκείου, η κοινωνία μας δεν έχει φροντίσει, οι άνθρωποι στις τέχνες να πληρώνονται ανάλογα, ώστε να μπορούν να παράγουν».

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης δεν μπορούσε να μην μιλήσει για τον ρόλο του στην σειρά «Άγριες Μέλισσες», που έκανε τεράστια επιτυχία.

«Δεν έκανα το ρόλο του “Μελέτη” στις «Άγριες Μέλισσες», άλλα συζήτησα με ένα μέρος του εαυτού μου, που είχε αυτές τις ανησυχίες, ο “Μελέτης” με ξύπνησε. Όταν τέλειωσαν οι «Άγριες Μέλισσες» τέλειωσε και η συζήτηση με το κομμάτι του εαυτού μου, άλλα αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει μία ωραία ανάμνηση», ανέφερε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Και πρόσθεσε: «Μπήκα στον “Σασμό“, γιατί η ζωή μας είναι συνεχόμενα ταξίδια, η δουλειά μας καλώς η κακώς δεν σταματάει. Φέτος οπουδήποτε και αν παίζω κάνω διπλά πράγματα. Είναι σα να κάνω 4 χαρακτήρες».

Για την Κάτια Δανδουλάκη, ο Γιώργος Γεροντιδάκης «έσταξε μέλι»: «Η Κάτια Δανδουλάκη είναι στρατιώτης αυτής της δουλειάς, κάνει μαραθώνιο, και αυτό είναι μάθημα, “η δουλειά μας είναι μαραθώνιος και όχι εκατοστάρι”. Μακάρι όλοι οι ηθοποιοί, και οι νέοι, να είχαν θιασάρχες, όπως η Κάτια Δανδουλάκη», υπογράμμισε.

Ποια είναι σχέση του με την τηλεόραση στον πρακτικό βίο του;

«Βλέπω τα πάντα στην ελληνική τηλεόραση, δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω γιατί η τηλεόραση είναι big brother, δεν αντέχεις να βλέπεις μία ιστορία από τόσες πτυχές. Όταν γίνονται κατά συρροή γυναικοκτονίες, δεν αναλογιστήκαμε το γιατί, αναλωνόμαστε σε λεπτομέρειες σα να δίνουμε οδηγίες στους επόμενους θύτες. Υπάρχει μία υπερανάλυση των πραγμάτων σε τέτοιο βαθμό που χάνεται η ουσία», τόνισε με ειλικρίνεια.

Πώς λειτουργεί ως σύντροφος ο Γιώργος Γεροντιδάκης;

«Δεν είμαι δύσκολος σύντροφος λόγω της δουλειάς μου, ζω ήρεμα και χαλαρά μία φυσιολογική ζωή, η κάθε ανθρώπινη σχέση χρειάζεται τον χρόνο της. Αν δεν υπάρχει χρόνος, θα κλέψεις από κάπου άλλου για να δώσεις εκεί που θέλεις, για εκείνη την περίοδο περισσότερο χρόνο. Μπορεί να είναι λιγότερος ο χρόνος για τους ανθρώπους που αγαπάς, άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ποιοτικός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μου αρέσει καθόλου το κλισέ του “άνδρα κυνηγού”, ούτε το κλισέ “κουμάντο στο σπίτι κάνει η γυναίκα”, θεωρώ ότι ο ένας βοηθάει τον άλλο και πορευόμαστε. Εγώ πιστεύω ότι σήμερα φλερτάρουν περισσότερο οι γυναίκες από τους άντρες, άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό, είναι μία καινούρια συνθήκη. Έδωσα και πήρα αγάπη, είτε με ανθρώπους που μιλάω ή με εκείνους που δεν μιλάω πια, θέλω να σκέφτονται ότι ήμουν απόλυτα παρών, με τα σωστά και τα λάθη μου», επεσήμανε κλείνοντας ο Γιώργος Γεροντιδάκης.