Την πρώτη ηχογραφημένη κασέτα του Σερ Ροντ Στιούαρτ, η οποία του εξασφάλισε τη πρώτη δισκογραφική του συμφωνία, θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιος φανατικός θαυμαστής του, καθώς ο πρώην μάνατζέρ του αποφάσισε να την πουλήσει σε δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον πρώην μάνατζερ του Σερ Ροντ Στιούαρτ, Τζόναθαν Ρόουλαντς, η αναλογική κασέτα 15IPS στάλθηκε στη Decca Records ως ηχογράφηση για οντισιόν το 1964 και το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο του Στιούαρτ.

Όπως ανέφερε ο Ρόουλαντς, η κασέτα «θα κάνει κάποιον πολύ χαρούμενο. Ξέραμε ότι ο Ροντ ήταν κάτι ξεχωριστό. Όπως ο Τομ Τζόουνς και ο Έλτον Τζον, έχει κάτι που του επέτρεψε να παραμείνει επίκαιρος στη μουσική βιομηχανία ακόμα και μετά από όλα αυτά τα χρόνια».

Σημειώνεται πως η κασέτα θα πουληθεί αποκλειστικά και μόνο ως συλλεκτικό αντικείμενο, χωρίς τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Εκτιμάται πως η τιμή της κασέτας ίσως φτάσει και τις 500 – 1.000 λίρες.

Στη δημοπρασία του οίκου Cheffins στο Κέιμπριτζ, θα περιλαμβάνονται, επίσης, και φωτοαντίγραφα της ατζέντας των ραντεβού του Ρόουλαντς το 1964, στην οποία περιγράφονται λεπτομερώς οι συναντήσεις του με τον Ροντ Στιούαρτ.

Σε αυτή τη κασέτα περιλαμβάνονται διάφορα τραγούδια, όπως τα Just Like I Treat You, Moppers Blues, Bright Lights Big City, Keep Your Hands Off Her, Don’t Tell Nobody, Ain’t That Loving You Baby και Worksong.

Η ηχογράφηση της κασέτας έγινε στις 18 Ιουνίου 1964, στο υπόγειο στούντιο του ηχολήπτη Πέπε Ρας στο Σόχο του Λονδίνου.