Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρεμιέρα του MasterChef τη Δευτέρα 16/1. Οι τρεις κριτές μίλησαν στην εκπομπή «Breakfast@Star» και αναφέρθηκαν στις αλλαγές που θα γίνουν στον φετινό κύκλο.

Από τη μια είναι οι λεγόμενοι εισβολές. «Δεν είναι εισβολείς, αλλά διεκδικητές» είπε ο Πάνος Ιωαννίδης και αφορούν παλιότερους παίκτες που είχαν φτάσει κοντά στο έπαθλο και έρχονται να διεκδικήσουν ξανά τον τίτλο.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς τότε σχολίασε: «Εντάξει, πώς πιστεύετε ότι υποδέχθηκαν οι διαγωνιζόμενοι τους διεκδικητές; Διεκδικούσαν τη θέση τους. Μαγειρικά πάντα. Αυτή είναι μια από τις αλλαγές κι έχει πολύ ενδιαφέρον. Όμως, δεν είναι η βασική αλλαγή στο φετινό MasterChef. Το βασικό είναι το πόσο συμπυκνωμένα και με ουσία θα είναι τα επεισόδια. Από 5 επεισόδια το masterclass έγιναν 4. Έχουμε αγωνία και περιμένουμε τι θα συμβεί».

«Μπορεί ο διεκδικητής να είναι ο παλιός για τον τηλεθεατή, αλλά για τη νέα φουρνιά είναι ο καινούριος. Ενώ επιμένετε εσείς με τη διεκδίκηση, εγώ θα πω ότι είναι το κερασάκι στην τούρτα, όχι η μεγαλύτερη αλλαγή του διαγωνισμού. Το γεγονός ότι κάθε πιάτο μετράει και τα επεισόδια είναι πολύ πιο συμπυκνωμένα και αυτά που γίνονται κάθε μέρα είναι τόσα πολλά και δεν υπάρχουν επιστροφές, αυτά είναι για μένα τα πιο σημαντικά» είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς. Οι παίκτες που θα πάρουν άσπρη ποδιά θα μπαίνουν κατευθείαν στο σπίτι.