Τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου τα έκανε μέσω του πλατό της θρυλικής σειράς του Ant1 «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. Η ηθοποιός υποδυόταν τη Βάντα Βούβαρχη και για τον συγκεκριμένο ρόλο αμειβόταν πολύ καλά, για την εποχή.

Το μεσημέρι της Τρίτης (25/10), η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου βρέθηκε καλεσμένη του Γιώργου Λιάγκα στο πλατό του Πρωινό και ο παρουσιαστής της ζήτησε να σχολιάσει το πώς ήταν οι σχέσεις της Κάτιας Δανδουλάκη και του Χρήστου Πολίτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της Λάμψης.

«Εγώ ήμουν πρωτοεμφανιζόμενη. Έπαιρνα κάτι λεφτά που για την περίοδο εκείνη ήταν συγκλονιστικά, έπαιρνα 600.000 δραχμές τον μήνα», είπε αρχικά η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Όλα αυτά που λέει ο Χρήστος Πολίτης, προφανώς, είναι η δική του οπτική σε αυτό που ζούσε. Εγώ δεν βίωσα τέτοιο πράγμα. Εγώ βίωσα μία εξαιρετική συνθήκη, από όλες τις απόψεις».

Σε ερώτηση αν είχαν κόντρα οι δυο πρωταγωνιστές της Λάμψης, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου απάντησε πως: «Εγώ δεν είχα και πολλές σκηνές μαζί τους, οπότε πραγματικά δεν ξέρω».