To ταξίδι του MasterChef 2022 στη μαγευτική Τοσκάνη της Ιταλίας συνεχίστηκε, προσφέροντας στους δύο φιναλίστ του διαγωνισμού, Καλλιόπη Μπεζαντέ και Παναγιώτη Κουμουνδούρο, πρωτόγνωρες και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Στο επεισόδιο της Τρίτης (7/6) πρώτος σταθμός για τους δύο φιναλίστ ήταν η μικρή πόλη Greve in Chianti, όπου βρίσκεται ένα ακόμα διαμάντι της ιταλικής γαστρονομίας, η «Antica Macelleria Falorni».

«Κονταροχτυπιούνται» σε στιλ οι κριτές

Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος απολαμβάνουν το ταξίδι τους στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

Οι τρεις κριτές προσπαθούν να κάνουν τον Παναγιώτη και την Καλλιόπη να χαλαρώσουν λίγο πριν ξεκινήσει ακόμα μια διαγωνιστική δοκιμασία.

Και οι τρεις ξέρουν καλά με ποιον τρόπο! Το χιούμορ τους. Ο Σωτήρης Κοντιζάς ρώτησε τον Παναγιώτη και την Καλλιόπη ποιος από τους τρεις έχει το καλύτερο στιλ.

Ο Παναγιώτης απάντησε πως του αρέσει το στιλ του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, αλλά ο Σωτήρης Κοντιζάς είχε αντίθετη άποψη αφού όπως είπε το στιλ του «θείου Λεωνίδα» του θύμιζε Λονδίνο.

Από την άλλη πλευρά, η Καλλιόπη… ψήφισε τον Κοντιζά, διότι όπως είπε ο Πάνος Ιωαννίδης της θύμιζε κουμπάρο σε νησί.

Καλλιόπη και Πάνος ετοιμάζουν… panini

Η οικογένεια Falorni παράγει αλλαντικά για περισσότερα από 200 χρόνια και οι δύο διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν «από πρώτο χέρι» τα μυστικά της πολυετούς εμπειρίας τους.

«Θα σας δώσουν τα κλειδιά του καταστήματος για μνα φτιάξετε τα δικά σας panini», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Παρεΐστικη διάθεση πριν το απαιτητικό πιάτο αντιγραφής

Στόχος λοιπόν για τους δύο φιναλίστ ήταν να φτιάξουν τα δικά τους panini sandwich, τα οποία και θα απολαύαναν παρέα με τους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, σε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις διαγωνιστικές δοκιμασίες του τελικού.

H χαλαρή διάθεση, τα αστεία, τα πειράγματα, αλλά και τα εκλεκτά panini δεν έλειπαν από το τραπέζι των κριτών μαζί με τον Παναγιώτη και την Καλλιόπη.

Οι δύο φιναλίστ ετοίμασαν τα δικά τους panini sandwich, τα οποία και απόλαυσαν παρέα με τους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, σε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις διαγωνιστικές δοκιμασίες του τελικού.

Η Καλλιόπη είχε φτιάξει πιο «μαζεμένα» σάντουιτς ενώ ο Πάνος ήταν πιο γενναιόδωρος στις μερίδες του. Και έτσι προκάλεσε την επική ατάκα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου που του είπε: «Ο Πανούλης βρήκε τσάμπα έβαζε, σάμπως θα πληρώσει;».

Και οι πέντε ευχαριστήθηκαν αυτή το παρεϊστικο κλίμα, ενώ Καλλιόπη και Παναγιώτης φόρτισαν «μπαταρίες» για την επόμενη απαιτητική δοκιμασία.

Και από δίπλα να σου και το κρασάκι και ήρθε το πράγμα έτσι που οι κριτές ήρθαν σε κέφι – λίγο παραπάνω βέβαια ο Σωτήρης Κοντιζάς!

Τελευταία δοκιμασία στην Τοσκάνη για Καλλιόπη και Πάνο

Το μαγειρικό αυτό ταξίδι ολοκληρώθηκε στο χωριό Gaiole in Chianti και οι διαγωνιζόμενοι θα συναντήσουν άλλο ένα γαστρονομικό αστέρι.

Σε αυτή τη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου, καλεσμένος των τριών chef κριτών, για να κρίνει και να βαθμολογήσει τις προσπάθειες των δύο φιναλίστ, ήταν ο μοναδικός Έλληνας chef βραβευμένος με αστέρι Michelin στην Ιταλία, chef Στέλιος Σακαλής, που συνδυάζει άψογα την ιταλική και ελληνική κουζίνα.

Η Καλλιόπη κι ο Πάνος έπρεπε να αντιγράψουν τρία πιάτα του βραβευμένου σεφ. Το πρώτο ήταν μια ιδιαίτερη ντοματόσουπα, που θύμιζε στον σεφ τη γιαγιά του στην Κέρκυρα. Δεύτερο πιάτο μια συνταγή που επίσης συνδυάζει την Ελλάδα με την Ιταλία, ένα haute cuisine σπανακόρυζο. Τρίτο και τελευταίο πιάτο ένα τυπικό της Τοσκάνης… περιστέρι με παντζαροσαλάτα.

Ο διακεκριμένος σεφ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους φιναλίστ, παρότι το περιστέρι δεν ενθουσίασε την Καλλιόπη. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τόνισε ότι το κρέας του περιστεριού είναι ένα ιδιαίτερο υλικό και χρειάζεται προσοχή.

Αφού οι διαγωνιζόμενοι δοκίμασαν τα πιάτα, ο Πάνος Ιωαννίδης τους ανακοίνωσε ότι έχουν 2,5 ώρες στη διάθεσή τους για να μαγειρέψουν, ενώ ο guest chef είναι ο μόνος που θα βαθμολογήσει τις προσπάθειές τους.

Λεωνίδας Κουτσόπουλος σε Σωτήρη Κοντιζά: «Τι θα γεννήσω, φραντζόλα;»

Λίγο πριν δοκιμάσουν τα τρία πιάτα των δυο φιναλίστ του MasterChef στην Τοσκάνη, οι τρεις σεφ σε τρελά κέφια, αντάλλαξαν μεταξύ τους απίστευτες ατάκες.

Ευχαριστώντας τον guest chef Στέλιο Σακαλή για τη φιλοξενία στο εστιατόριό του κι αφού ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκάλεσε τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο «Επιθεωρητή Κουτσοπουλίνι» λόγω του ντυσίματός του, οι σεφ, για πρώτη φορά μίλησαν on camera για τα παιδιά τους.

«Ο Σωτήρης ντρέπεται, αλλά θα έχει κάποια έκπτωση αν έρθει;», ρώτησε τον Στέλιο Σακαλή πειράζοντας τον φίλο του ο «Θείος Λεωνίδας». «Τρία παιδιά έχω Στέλιο μου…. Ένα έχει ο Πάνος και… ξεφουρνίζει όπου να ‘ναι ο Λεωνίδας» συνέχισε την πλάκα περί έκπτωσης στο εστιατόριο ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Ξεφουρνίζει λέει… τι θα γεννήσω, φραντζόλα», απάντησε γελώντας ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Θυμίζουμε ότι ο γνωστός σεφ και κριτής του MasterChef περιμένει το πρώτο του παιδάκι, καρπό του έρωτά του με την ηθοποιό Χρύσα Μιχαλοπούλου.