To νέο ριάλιτι του Channel 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο θα λέγεται «Make Me Prime Minister» και θα εξερευνήσει τι πραγματικά χρειάζονται 12 Βρετανοί για να μπουν στην πολιτική.

Κατά τη διάρκεια έξι επεισοδίων οι υποψήφιοι θα ξεκινήσουν μια δοκιμαστική εκστρατεία και θα μάθουν τις δυνατότητές τους με τη βοήθεια των πολιτικών, όπως ο Άλαστερ Κάμπελ, πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σαΐντα Βάρσι, μέλους της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Κάμπελ, πρώην υπεύθυνος Τύπου του Τόνι Μπλερ, και η βαρόνη Βάρσι, πρώην συμπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος θα ορίσουν στους υποψηφίους μια σειρά από καθήκοντα πρωθυπουργικού στυλ που θα έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν τις ηγετικές τους ικανότητες, την ανθεκτικότητα και την ακεραιότητά τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent.

Κατά τη διάρκεια του ριάλιτι οι υποψήφιοι θα αντιμετωπίσουν τις πιέσεις, τις προκλήσεις και την ευθύνη της θέσης εξουσίας. Από τον χειρισμό διπλωματικών κρίσεων μέχρι την αποφυγή εγχώριων λαθών, κάθε κίνηση θα ελέγχεται εξονυχιστικά από τη βαρόνη Βάρσι, τον Κάμπελ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Για να είμαι ειλικρινής η πολιτική είναι λίγο χάος αυτή τη στιγμή και ελπίζω όχι μόνο να αναδυθεί κάποιο γνήσιο πολιτικό ταλέντο μέσα από τη σειρά, αλλά και να εμπνευστεί το κοινό που παρακολουθεί να ασχοληθεί περισσότερο με την πολιτική και να εμπλακεί σωστά» ανέφερε ο Άλαστερ Κάμπελ.