Συνοδευόμενος από τους άνδρες με τα μαύρα ο Σάκης Ρουβάς, λίγα λεπτά μετά τις 21:00 εμφανίστηκε στην σκηνή του The Masked Singer και υποδέχθηκε το τηλεοπτικό κοινό. Αφού υπενθύμισε πως οι δυο μάσκες που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής, είναι η Χριστίνα Σούζη και ο Κώστας Μαρτάκης, ενημέρωσε πως ο Αχινός θα είναι η καινούργια μάσκα που θα έκανε την εμφάνισή της σε λίγη ώρα.

Ο παρουσιαστής καλησπέρισε τα «όργανα» του σόου, όπως τα χαρακτήρισε και έδωσε το λόγο στον Νίκο Μουτσινά να πει δυο λόγια ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αυτός που είχε μαντέψει ότι ο Κώστας Μαρτάκης ήταν πίσω από την μάσκα. Η Αθηνά Οικονομάκου «απείλησε» τον Νίκο Μουτσινά πως στο αποψινό επεισόδιο θα τον διαλύσει. Ο Σάκης Ρουβάς ενημέρωσε τους Ντετέκτιβς πως ζήτησε από τις Μάσκες κατά την αποψινή τους εμφάνιση να φέρουν μαζί τους ένα προσωπικό αντικείμενο το οποίο θα «μαρτυρά» τις ταυτότητες τους. Μετά δόθηκε το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι εμφανίσεις.

Πρώτος στην σκηνή ανέβηκε ο Αχινός. Ανάμεσα στα στοιχεία που έδωσε αναφέρθηκε σε γοργόνες και μάγκες ενώ κράτησε ένα ποτήρι κρασί. Δήλωσε πολυταξιδεμένος αχινός και λίγη ώρα μετά ανέβηκε στην σκηνή του Masked Singer και τραγούδησε «Τα καλύτερα παιδιά». Η ερμηνεία που άκουσε ο Νίκος Μουτσινάς, τον έκανε να πιστεύει πως πίσω από την μάσκα κρύβεται μια τραγουδίστρια με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου να αναρωτιέται αν είναι η Κέλλυ Κελεκίδου. Όσον αφορά το αντικείμενο το οποίο έφερε μαζί του, ο Αχινός, ήταν μια ντουλάπα η οποία μέσα είχε δερμάτινο μπουφάν και ένα κράνος.

Δεύτερο στην σκηνή ανέβηκε το Μωρό το οποίο έσπευσε να πάρει αγκαλιά τον Σάκη Ρουβά. Σε ότι αφορά τα στοιχεία που έδωσε μεταξύ άλλων είπε πως η δόξα ήρθε στα καλά καθούμενα και πως έχει γεννηθεί για να είναι πάνω σε μια σκηνή, πως έχει υπάρξει ναυαγοσώστης. Τραγούδησε το «Είμαι ένας άλλος» και ανέβασε με το σκέρτσο του τη διάθεση στα ύψη. Το ατνικείμενο που επέλεξε να φέρει μαζί του το Μωρό ήταν ένα χρυσό κλειδί.

Τρίτος στην σκηνή βρέθηκε ο Κύκλωπας ο οποίος φάνηκε ετοιμοπόλεμος να κερδίσει το σόου. Από μικρός, όπως είπε, είχε στόφα βασιλιά και πως πάντα αιχμαλωτίζει τους ακόλουθους του. Μάλιστα, είπε πως αν δεν ήταν βασιλιάς θα μπορούσε να ήταν παρουσιαστής στο Καλό μεσημεράκι. Κάποια στιγμή στη ζωή του προσπάθησε να γίνει χορευτής. Στην συνέχεια τραγούδησε το «Eye of the tiger». Όταν τέλειωσε την ερμηνεία του, ο Θοδωρής Μαραντίνης του πρότεινε να κανουν ένα ντουέτο. Το βοηθητικό αντικείμενο που έφερε στους Ντετέκτιβς ήταν ένα αυτόγραφο του Μέμου Μπεγνή.

Τέταρτο στην σκηνή του Masked Singer ανέβηκε το Γοριλάκι. Δίνοντας περισσότερα στοιχεία για τον εαυτό του, είπε μεταξύ άλλων πως το τελευταίο καιρό νιώθει σα να πρωταγωνιστεί σε μεξικάνικη τηλενουβέλα, ασχολείται με πολλά και τελευταία ασχολείται με την μαγειρική. Το τραγούδι που ερμήνευσε ήταν το «Ρε». Όσον αφορά το αντικείμενο που έφερε μαζί του το Γοριλάκι ήταν ένα ζευγάρι γυαλιά.

Έπειτα, στην σκηνή βρέθηκε το Ποπ Κορνν το οποίο τόνισε πως πίσω από την μάσκα νιώθει απελευθερωμένος και πως τα βράδια νιώθει Ιππότης. Το τραγούδι που είπε ήταν το «Μαγικό Χαλί» και ξετρέλανε τους πάντες. Η ντουλάπα έκρυβε έναν έλεγχο προόδου.

Έκτος στην σκηνή ανέβηκε ο Τσολιάς ο οποίος με τα στοιχεία οπυ έδωσε δεν φάνηκε να βοηθάει ιδιαίτερα τους Ντετέκτιβς. «Ας κρατήσουν οι χοροί» τραγούδησε στην συνέχεια ενθουσιάζοντας τα μέλη της επιτροπής τόσο πολύ που σηκώθηκαν όρθιοι να τον χειροκροτήσουν και του φώναζαν «γεια σου τσολιά μου!». Σε ότι αφορά το αντικείμενο που έφερε μαζί του, ήταν μια γραφομηχανή.

Στην συνέχεια, έβδομος στην σκηνή του Masked Singer ανέβηκε ο Μινώταυρος ο οποίος τόνισε ότι έχει ρομαντική ψυχούλα και πως νιώθει ότι έχει βγει από άλλη εποχή και ότι ακόμα ψάχνει τον αληθινό έρωτα ενώ αναφέρθηκε και στο πέρασμα του από την πολιτική. «You Can leave your hat on» τραγούδησε έπειτα και έκανε τον Θοδωρή Μαραντίνη να αρχίσει το στριπτίζ. Το αντικείμενο που έφερε ο Μινώταυρος για τους κριτές του Masked Singer ήταν ένα τάμπλετ το οποιό έδειχνε το προφίλ της Αθηνάς Οικονομάκου και υποκλίθηκε στην προσωπικότητα της ηθοποιού.

Τελευταίο ανέβηκε στην σκηνή το Cyber Girl το οποίο ζήτησε μια καραμέλα και τόνισε ότι της αρέσει πολύ να την κακομαθαίνουν και υπογράμμισε πως στην αρχή της καριέρας του δούλεψε πολύ για να αποδείξει πως δεν είναι απλά ένα όμορφο κορίτσι. «Love It» τραγούδησε και ξεσήκωσε τους πάντες στο πλατό. Το αντικείμενο που έφερε στο πλατό το Cyber Girl ήταν το μαλλί της γριάς. Ο Νίκος Μουτσινάς και η Αθηνά Οικονομάκου υπέθεσαν πως πίσω από την μάσκα μπορεί να είναι η Μαίρη Συνατσάκη και μάλιστα ο Νίκος Μουτσινάς δεν δίστασε να πάρει τηλέφωνο αμέσως τη φίλη του για να δει αν είναι αυτή. Η Μαίρη Συνατσάκη δεν απάντησε στην κλήση.

Στο τέλος των εμφανίσεων, επιτροπή και κοινό ψήφισε. Η μάσκα που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους και έπρεπε να αποκαλυφθεί ήταν ο Κύκλωπας. Οι άντρες με τα μαύρα βοήθησαν τον Κύκλωπα να βγάλει την μάσκα του και αποκαλύφθηκε πως ήταν o Μέμος Μπεγνής.

Το Twitter μπήκε στο παιχνίδι

Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι χρήστες του twitter μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι και έκαναν και εκείνοι τις μαντεψιές τους για το ποιος κρύβεται πίσω από τις μάσκες.