Οι κριτές του MasterChef, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος θέλησαν την άποψη της μπλε ομάδας για την αρχηγία του Δημήτρη. Από τα λεγόμενα των παικτών, έγινε ξεκάθαρο πως όλοι ενοχλήθηκαν με την απόφαση του Δημήτρη να ηγηθεί της ομάδας.

Αρχικά ο Πέτρος σχολίασε πως ότι αυτή η αλλαγή δεν έπρεπε να έχει γίνει και πρόσθεσε ότι άφησε δημοκρατικά τον κάθε συμπαίκτη του να επιλέξει την παρασκευή που ήθελε. «Σαν αρχηγός μας άφησε πολύ φλου… δεν είχαμε οργάνωση από τον εξώστη. Χανόταν κάπου το παιχνίδι», σχολίασε ο Γιώργος. 

Ο κριτής του MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς ρώτησε τον Δημήτρη για ποιο λόγο άφησε τον Νίκο να κάνει αβγά μπένεντικτ ενώ μπορεί να μην έχει την εμπειρία. Ο παίκτης του απάντησε πως: «Ο τολμών νικά». Φανερά εκνευρισμένος ο Σωτήρης Κοντιζάς του απάντησε: «Όχι! Ε όχι γιατί είναι αυτό που ακούμε από τις auditions που έρχεστε “Πόσες φορές το ‘χεις προβάρει; Πρώτη φορά σήμερα! Γιατί; Γιατί ο τολμών νικά”. Ε όχι ρε εσύ δεν είναι αυτό… Δημήτρη μου ο τολμών νικά όταν δεν έχεις επιλογές, όταν όμως έχεις επιλογές και μπορείς στρατηγικά να κάνει κάποια πράγματα, ε όχι!».