Το πρώτο Τεστ Δημιουργικότητας του MasterChef 2022 ολοκληρώθηκε στο επεισόδιο της Δευτέρας (14/2) και όπως αποδείχθηκε ο Γιάννος, έχοντας κερδίσει τη δοκιμασία του Mystery Box, δυσκόλεψε αρκετά με τις επιλογές του κάποιους συμπαίκτες του.

Αποδείχθηκε όμως και ότι τα φαινομενικά πιο διαχειρίσιμα υλικά δεν είναι εύκολα και αν κάποιους ο φρέσκος τόνος τους χαροποίησε αρχικά, το αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε.

Στο επεισόδιο Της τρίτης (15/2) όλοι περίμεναν να ακούσουν την ανακοίνωση του νικητή ή της νικήτριας του Τεστ Δημιουργικότητας από τους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, που θα έχει και φοβερά πλεονεκτήματα.

Κάποιοι έκαναν καλό «ποδαρικό» την πρώτη μέρα, αλλά τρεις διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να μαγειρέψουν στην 1η Δοκιμασία Αποχώρησης για να διατηρήσουν τη θέση τους στον διαγωνισμό.

Καλλιόπη, Τζόναθαν και Γρηγόρης είχαν τις τρεις καλύτερες προσπάθειες, με τον τρίτο να αναδεικνύεται νικητής του πρώτου Τεστ Δημιουργικότητας.

Στην αντίπερα όχθη Γιώργος, Βασίλης και Νίκος με τα τρία χειρότερα πιάτα βρέθηκαν σε δοκιμασία αποχώρησης.

Το μαγειρικό ταξίδι του MasterChef 2022 μόλις ξεκίνησε και κανένας δεν ήθελε να τελειώσει τόσο νωρίς.

Η δοκιμασία αποχώρησης

Οι τρεις διαγωνιζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πιάτο αντιγραφής που απαιτούσε συγκέντρωση, μαγειρική αντίληψη και πειθαρχία στα βήματα της συνταγής και τους έβαλε από την αρχή «στα βαθιά».

Την υπογραφή του Νίκου Θωμά έφερε το πιάτο στην πρώτη δοκιμασία αποχώρησης.

Κάτω από την καμπάνα κρυβόταν ένα εντυπωσιακό πιάτο που περιελάμβανε: «Ριγκατόνι με Πεσκανδρίτσα και ρέβα».

Οι τρεις διαγωνιζόμενοι είχαν στη διάθεσή τους 60 λεπτά για να μαγειρέψουν και φυσικά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η παραμικρή αστοχία μπορούσε να κοστίσει ακριβά και όλοι συνειδητοποίησαν ότι όσο δύσκολα κατάφεραν να μπουν στον διαγωνισμό, τόσο εύκολα μπορούσαν να αποχωρήσουν.

Η αγωνία και το μαγειρικό πάθος κορυφώθηκαν, ενώ ακόμα και όσοι βρέθηκαν στον εξώστη δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους προσπαθώντας να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους, που διαγωνίστηκαν για την παραμονή τους.

Στο MasterChef 2022 όλα ανατρέπονται και οι εξελίξεις στο τέλος της ημέρας άφησαν τους διαγωνιζόμενους έκπληκτους.

Για ποιον το ταξίδι του MasterChef 2022 έληξε πρόωρα;

Η πιο δυνατή προσπάθεια ήταν του Γιώργου, ο οποίος παρά την έλλειψη του τζελ διαχειρίστηκε σωστά όλα τα άλλα υλικά που απαιτούσε η συνταγή. «Ακούω ότι έχω το καλύτερο πιάτο και σκέφτομαι Φουρέιρα, “Στον Θεό πετάω”» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του «Επιστάτη» όπως μας πληροφόρησε ότι τον αποκαλούν στο σπίτι.

Ο Βασίλης και ο Νίκος ήταν εκείνοι οι δυο που ανάμεσά τους κρίθηκε ο παίκτης, που έπρεπε να αποχωρήσει. Τελικά, κρίθηκε ότι η πιο αδύναμη προσπάθεια ήταν εκείνη του Νίκου, ο οποίος, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, ήταν η πρώτη φορά που δούλευε έτσι και αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, ειδικά με τα ριγκατόνι, εκ των οποίων το ένα, του έπεσε και κάτω. Ο παίκτης αποχώρησε συγκινημένος για αυτήν την άσχημη εξέλιξη, λέγοντας ότι νιώθει πολύ περήφανος για αυτήν την εμπειρία. Ο Νίκος, κατά την αποχώρησή του, είπε μεταξύ άλλων: «Φεύγω και νιώθω απόλυτα γεμάτος. Μόνο και μόνο για το σημερινό, θα το ξαναέκανα. Σε μια ώρα ανέβασα 130 παλμούς».

Μόλις επέστρεψε και ο Βασίλης στο σπίτι, ο Στάθης, το golden pin του Πάνου Ιωαννίδη, ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του, πως αποφάσισε να αποχωρήσει οικειοθελώς.

Ο Στάθης αποφάσισε να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους, με τους παίκτες να σοκάρονται με το γεγονός.

Δημήτρης: Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακούω εδώ μέσα

Μόλις η πόρτα έκλεισε και ο Στάθης έφυγε άρχισαν όλοι να γελούν με τον Δημήτρη να γίνεται έξαλλος με τη συμπεριφορά τους και έτοιμος να αποχωρήσει μαζί του.

«Δίκασε» ο Δημήτρης Ταϊρίδης στο MasterChef κι από ότι φαίνεται θα είναι ο φετινός παίκτης που θα τα λέει έξω από τα δόντια

Συγκεκριμένα μόλις η πόρτα έκλεισε και ο Στάθης έφυγε άρχισαν όλοι να γελούν, οι παίκτες συνέχισαν κανονικά τις ασχολίες τους με χαμόγελα, με τον Δημήτρη να γίνεται έξαλλος με τη συμπεριφορά τους και έτοιμος να αποχωρήσει μαζί του. «Τους βλέπω που φεύγει το παιδί και τρελαίνομαι που στο καπάκι χαχαχα πάμε να φάμε. Ρε φίλε τι υποκρισία! Ειλικρινά σας μιλάω ήθελα να πάω στο δωμάτιό μου, να πάρω τη βαλίτσα μου και να του πω περίμενέ με έρχομαι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακούω εδώ μέσα.

Με βλέπεις να κοιμάμαι εκεί, αλλά δεν θέλω να βλέπω κανένα. Ο Γρηγόρης είναι ένα παιδί που ξεχωρίζει, ο Τζο κι η Καλλιόπη και ο Γιωργάκης. Σας το λέω off the record. Όλοι οι άλλοι πάρε τους, βάλε τους σε ένα καράβι και ρίξε τους έξω στη Φαλκονέρα» είπε ο Δημήτρης και πρόσθεσε:

«Ένας λόγος που θα πρέπει να μείνω ίσως και λίγο παραπάνω στο παιχνίδι γιατί μου πέρασε έτσι μια σύντομη στιγμή, γιατί όπως βλέπετε έχω γίνει το απολωλός πρόβατο και δεν ξέρω και για ποιον λόγο, μόνος μου κάθομαι, δεν δίνω δικαιώματα σε κανέναν και αν κάτι πήγα να πω όλοι το χλευάσανε και δεν με ενδιαφέρει επιπλέον. Ένας λόγος λοιπόν για να παραμείνω παραπάνω στο παιχνίδι είναι για να υπερασπιστώ και τη φυγή του Στάθη. Τώρα δεν θα πολεμήσω μόνο για μένα, αλλά για δύο» τόνισε.

Ο Δημήτρης ανέβηκε τελικά στον εξώστη και το Twitter τον «δίκασε»

Οι χρήστες του Twitter, πάντως, έχουν βρει στο πρόσωπό του τον πιο αντιπαθή παίκτη από τη φάση του bootcamp.

Στην αρχή ανακουφίστηκαν που ο Δημήτρης δεν πήρε ποδιά, όμως με κάποιες που περίσσεψαν από παίκτες που δεν τα κατάφεραν, τελικά πήρε το εισιτήριο για το σπίτι.

Ο ίδιος βρέθηκε στις πιο αδύναμες δοκιμασίες μετά το τεστ δημιουργικότητας με τον τόνο και όλοι ήλπιζαν πως θα είναι υποψήφιος για αποχώρηση.

Τελικά, ο Δημήτρης ανέβηκε στον εξώστη και το Twitter ξενέρωσε απόλυτα με την εξέλιξη αυτή.