Το πρώτο τεστ δημιουργικότητας του MasterChef έφτασε στο τέλος του και ο Γιάννος ο οποίος είχε κερδίσει τη δοκιμασία του Mystery Box κατάφερε με τις επιλογές του να δυσκολέψει τους συμπαίκτες του. Οι επίδοξοι μάγειρες είχαν να «δουλέψουν» με τον τόνο σε τρεις μορφές. Οι επιδόσεις τους ικανοποίησαν τους κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Λεωνίδα Κουτσόπουλο και Σωτήρη Κοντιζά.

Η Καλλιόπη ο Τζόναθαν και ο Γρηγόρης είχαν τα τρία καλύτερα πιάτα. Τελικά όμως ο πρώτος νικητής του πρώτου τεστ Δημιουργικότητας αναδείχθηκε ο Γρηγόρης. «Εξαιρετικό πιάτο, πάρα πολύ έξυπνη ιδέα» του είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Ιωαννίδης. «Είναι αυτοικανοποίηση να ακούς καλά λόγια για το πιάτο που έκανες, άσχετα με τα πλεονεκτήματα που θα κερδίσεις» δήλωσε στην κάμερα του MasterChef ο Γρηγόρης.

Ο μονόκερος που «έκλεψε» το βλέμμα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Ένας μονόκερος που εξείχε από την τσέπη του Γιώργου τράβηξε το βλέμμα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και όπως ήταν φυσικό δεν το άφησε ασχολίαστο. «Τι είναι αυτό;», τον ρώτησε και εκείνος του απάντησε πως του το έδωσε η Καλλιόπη για να μπορεί να κρατά σημειώσεις σε περίπτωση που η μύτη από το μολύβι σπάσει.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν σταμάτησε να παίζει με τον μονόκερο και να τον χτυπά στο πάγκο για να δει αν ανάψει κάνοντας τους πάντες με το γνωστό του ύφος να βάλουν τα γέλια.

Η πρώτη δοκιμασία αποχώρησης

Ανδρική υπόθεση ήταν η πρώτη δοκιμασία αποχώρησης του MasterChef. Τρεις άνδρες και συγκεκριμένα ο Γιώργος, ο Βασίλης και ο Νίκος διεκδίκησαν την παραμονή τους στον διαγωνισμό μαγειρικής. Κάτω από την καμπάνα κρυβόταν ένα εντυπωσιακό πιάτο που περιελάμβανε: «Ριγκατόνι με Πεσκανδρίτσα και ρέβα». Οι τρεις διαγωνιζόμενοι είχαν στη διάθεσή τους 60 λεπτά για να μαγειρέψουν και φυσικά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.