Το τεστ δημιουργικότητας του MasterChef μπορεί να ανέδειξε αρκετά καλά πιάτα αλλά σε κάποιους έβαλε δύσκολα και για την ακρίβεια, πολύ δύσκολα.

Ο Γιώργος, ο Βασίλης και ο Νίκος ήταν οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής που έφερε την υπογραφή του Νίκου Θωμά.

Και μπορεί, οι τρεις φιλόδοξοι μάγειρες να έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να δημιουργήσουν πιστό αντίγραφο του πιάτου που τους έδειξε ο Νίκος Θωμάς, ένας όμως δεν τα κατάφερε.

Οι κριτές δοκίμασαν τα τρία πιάτα και στην συνέχεια πήραν την απόφασή τους. Ο πρώτος παίκτης που είδε την πόρτα της εξόδου από το διαγωνισμό ήταν ο Νίκος Μπέρκας.

«Είμαι ο πρώτος που φεύγω από το πάρτι, ο ξενέρωτος, γιατί θέλει να πάει για ύπνο, αλλά έχει περάσει πάρα πολύ καλά σε αυτό το πάρτι. Έχει πιει, έχει χορέψει, έχει φάει καταπληκτικά, έχει γνωρίσει πολύ ωραίο κόσμο  και νιώθει γεμάτος. Ήταν πάρα πολύ ωραία μέχρι σήμερα. Ήταν ένα μικρό και κουραστικό ταξίδι, γεμάτο εμπειρίες καινούργιες λέξεις και καινούργιους ανθρώπους. Έμαθα πράγματα που δεν ήξερα και νιώθω πολύ γεμάτος», ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Μπέρκα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Παίκτης αποχώρησε οικειοθελώς από το MasterChef

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους παίκτες του MasterChef καθώς το μαγειρικό ταξίδι τους μπορεί μόλις να ξεκίνησε, ένας όμως αποφάσισε να… κατέβει από το τρένο νωρίς.

Ο Στάθης, ο οποίος είναι 31 ετών και έχει αποκτήσει πρόσφατα το πρώτο του παιδάκι, αποφάσισε να φύγει από τον διαγωνισμό μαγειρικής.

«Παιδιά θέλω να σας ανακοινώσω κάτι… Έχω δηλώσει ότι θα αποχωρήσω οικειοθελώς από το σπίτι για προσωπικούς λόγους» είπε στους συμπαίκτες του μέσα στο σπίτι ο Στάθης.

Στη συνέχεια πήγε να μαζέψει τα πράγματά του και δήλωσε στην κάμερα το MasterChef: «Το σκεφτόμουν από χθες και σήμερα το πρωί πήρα την απόφαση να γυρίσω στο παιδί και στη γυναίκα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την απόφαση γιατί το σκέφτηκα καλά, τα ζύγισα και ο δρόμος με οδηγούσε προς τα εκεί».