Η ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τζένιφερ Λόρενς, μίλησε με υποστηρικτικά λόγια για το γεγονός πως ο συμπρωταγωνιστής της στην ταινία Don’t Look Up, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, θα πληρωθεί με περισσότερα χρήματα από εκείνη.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα πάρει 30 εκατομμύρια δολάρια για τη συμμετοχή του στην κωμωδία, 20% παραπάνω, δηλαδή, από την αμοιβή της Τζένιφερ Λόρενς που θα λάβει 25 εκατομμύρια δολάρια.

«Η αλήθεια είναι πως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο φέρνει περισσότερα χρήματα σε εισιτήρια απ’ ότι εγώ. Επίσης είμαι πολύ τυχερή και πολύ χαρούμενη με τη συμφωνία που έκανα για τη συγκεκριμένη ταινία», ανέφερε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Vanity Fair». Κι αυτό παρόλο που το όνομά της εμφανίζεται πρώτο στα credits ανάμεσα σ’ ένα καστ διάσημων ηθοποιών. Πέραν της ίδιας και του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, στο φιλμ του σκηνοθέτη Άνταμ ΜακΚέι που βγαίνει στις αίθουσες στις Η.Π.Α. στις 10 Δεκεμβρίου, παίζουν επίσης η Κέιτ Μπλάνσετ, ο Τίμοθι Σαλαμέ, ο Τζόνα Χιλ και η Αριάνα Γκράντε.

Μίλησε, πάντως, για άλλες περιπτώσεις όπου χρειάστηκε να μιλήσει για ισότητα στο εργασιακό της περιβάλλον. «Σε άλλες καταστάσεις, αυτό που έχω δει – και είμαι σίγουρη πως έχουν βιώσει και πολλές άλλες εργαζόμενες γυναίκες – είναι πως γίνεται ιδιαίτερα άβολο όταν πρέπει να ρωτήσεις για ισότητα στην αμοιβή. Επίσης αν ρωτήσεις για κάτι που μοιάζει άνισο, τότε σου λένε πως δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά ούτε επίσης με το τί έχει να κάνει».

Τόνισε, δε, πως ζήτησε από την εταιρία παραγωγής το όνομά της να βρίσκεται πρώτο. «Εμένα κάλεσαν πρώτη και θεώρησα πως αυτό έπρεπε να φαίνεται στα credits της ταινίας. Ευτυχώς ο Λεονάρντο ήταν πολύ χαλαρός μ’ αυτό», αποκάλυψε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.