Στο επεισόδιο του GNTM 4 της Τρίτης είχαμε μια ακόμα δοκιμασία αποχώρησης για τα μοντέλα, τα οποία διεκδικούν τον τίτλο του επόμενου top model.

Πριν από αυτή, όμως, τους παίκτες ανέμενε μια ευχάριστη έκπληξη, αφού στο σπίτι βρέθηκε η Νάσια Μάτσα, η οποία έχει λάβει συμμετοχή σε αμέτρητες παγκόσμιες καμπάνιες διεθνών οίκων μόδας και editorial σε αναγνωρισμένα περιοδικά.

Όσον αφορά στη φωτογράφηση της αποχώρησης, αυτή είχε θέμα μια φωτογραφική καμπάνια για τη σημασία της πρώτης φωνής και το πώς αυτή -όταν ενωθεί με άλλες φωνές- δημιουργεί ένα κίνημα.

Τα μοντέλα έπρεπε σε ομάδες να δημιουργήσουν με τα σώματα και τις στάσεις του σώματός τους ένα «κύμα», που να αποτυπώνει αλληγορικά τη φωνή που δυναμώνει, σε μια φωτογράφηση που συνδύαζε το modelling με την κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενσυναίσθηση.

Χρειάστηκε να κάνουν επίκληση σε βιώματα και να χρησιμοποιήσουν εκφραστικά μέσα για να μεταφέρουν το ζητούμενο της φωτογράφησης στον φακό του έμπειρου φωτογράφου Αποστόλη Κουκουσά.

Κάποιοι είχαν δυσκολίες στο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, άλλοι πιο εύκολα μπήκαν στο κόνσεπτ και εξωτερίκευσαν στο φακό την εσωτερικότητά τους.

Στο τέλος, ωστόσο, ήταν όλοι τους ασφαλείς, καθώς όπως όπως τους ανακοίνωσε η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, δεν θα υπήρχε αποχώρηση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα:

«Αποφασίσαμε να σας ανοίξουμε τα χαρτιά μας. Όλοι είχατε μια ευαισθησία και με πολύ μεγάλη ανακούφιση αποφασίσαμε ότι αυτό το concept δεν θέλουμε να έχει μία δυσάρεστη νότα αποχώρησης» δήλωσε και τα συναισθήματα της ανακούφισης και της χαράς στο άκουσμα της είδησης αυτή τη φορά βγήκαν στην επιφάνεια χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια απ’ όλους τους διαγωνιζόμενους.