Η μαγειρική κόντρα ανάμεσα στην Μαρίνα Ντεμολλάι και τον Διονύση Σαρακίνη ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης και οι δυο παίκτες ξεπέρασαν πολλές φορές τα όριά τους στην κουζίνα του MasterChef 5.

Ένας από τους παίκτες θα πάρει το εισιτήριο του δεύτερου φιναλίστ για τον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού.

Τι είδαμε όμως στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο;

MasterChef 5: Η Μαρίνα φοβήθηκε ότι θα χάσει από τον Διονύση

Η πρώτη μαγειρική δοκιμασία του MasterChef, η οποία άξιζε ένα βαθμό ξεκίνησε. Μαρίνα Ντεμολλάι και Διονύσης Σαρακίνης, μπήκαν για πέντε λεπτά στην αποθήκη τροφίμων και στην συνέχεια «γκάζωσαν» στην κουζίνα για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Η Μαρίνα Ντεμολλάι, σε δηλώσεις στην κάμερα της παραγωγής δεν έκρυψε την ικανοποίηση της που κοντράρεται μαγειρικά με τον Διονύση Σαρακίνη. Εξάλλου οι δυο παίκτες αρκετές φορές βρέθηκαν σε σύγκρουση κατά τη διάρκεια της πορείας τους στο MasterChef.

Η παίκτρια στις δηλώσεις παραδέχθηκε ότι υπάρχουν στιγμές που φοβάται ότι θα χάσει από τον Διονύση Σαρακίνη. «Ένα μέρος του αδύναμου εαυτού μου φοβάται αλλά έρχεται μετά η δυναμική Μαρίνα. Είχαμε σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού κόντρα, και προσωπική και μαγειρική. Ένας από τους δυο θα σταματήσει την πορεία του άλλου στου διαγωνισμού. Είναι σα να ήρθε η θεία δίκη και να σου λέει ότι εδώ θα λυθούν όλα. Δεν πέρασα ωραία από τον Διονύση στο διαγωνισμό. Ώρες ώρες πιστεύω ότι όταν βρίσκομαι δίπλα του πρέπει να σταματήσει όλα αυτά που λέει για μένα» ανέφερε μεταξύ άλλων η παίκτρια.

Ουδέτερη η στάση της Μαργαρίτας

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη η οποία βρισκόταν στον εξώστη και παρακολουθούσε την Μαρίνα και τον Διονύση να μαγειρεύουν αποφάσισε να κρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμασιών, ουδέτερη στάση. Ο λόγος, όπως εξήγησε η ίδια στην κάμερα του MasterChef, είναι πως αξίζουν και οι δυο συμπαίκτες της να είναι στον τελικό οπότε προσπαθεί να κάτσει ήσυχη και να μη βοηθήσει κανέναν για να μη φανεί ότι ξεχωρίζει έναν από τους δυο.

Η επαγγελματική πρόταση του Πάνου Ιωαννίδη

Μπορεί το MasterChef 5 να μην έχει φτάσει στο τέλος του και οι παίκτες να βρίσκονται μια ανάσα από το μεγάλο έπαθλο και τον τίτλο, η πρώτη επαγγελματική πρόταση όμως έσκασε δια στόματος Πάνου Ιωαννίδη.

Συγκεκριμένα, οι τρεις φιναλίστ, Μαργαρίτα Νικολαΐδη, Μαρίνα Ντεμολλάι και Διονύσης Σαρακίνης άκουσαν τον Πάνο Ιωαννίδη, κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμασίας, το βράδυ της Πέμπτης, να τους ρωτά τρεις τι σκοπεύουν να κάνουν το καλοκαίρι που έρχεται και τους ανακοίνωσε πως θα δουλέψουν μαζί του στη Σαντορίνη σε κάτι νέο που σχεδιάζει!

«Όλοι μαζί θα ‘στε! Παρέα!» είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Ισοπαλία για Μαρίνα και Διονύση στην πρώτη δοκιμασία

Μαρίνα Ντεμολλάι και Διονύσης Σαρακίνης βρέθηκαν αντιμέτωποι στην πρώτη μαγειρική κόντρα της πρώτης μέρας των δοκιμασιών του MasterChef που θα κρίνει ποιος θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο του τελικού.

Στην πρώτη δοκιμασία, στην οποία συναποφάσισαν και οι τρεις κριτές έναν βαθμό για κάθε παίκτη, τόσο η Μαρίνα όσο και ο Διονύσης πήραν 9 για τα πιάτα τους και έτσι οι δυο παίκτες ήρθαν ισοπαλία.

«Δεν είναι κακό το αποτέλεσμα της ισοπαλίας. Μας κάνει να πεισμώσουμε και τους δύο και η αλήθεια είναι πως πάντα ήθελα έναν πολύ δυνατό αντίπαλο απέναντί μου. Μακάρι να συνεχίσει έτσι η Μαρίνα και να το πάμε έτσι μέχρι το τέλος» είπε ο Διονύσης.

Οι δυο φιναλίστ στην συνέχεια ενημερώθηκαν πως η δεύτερη μαγειρική κόντρα θα είναι μια δοκιμασία αντιγραφής.
Δοκιμασία αντιγραφής και η Μαρίνα Ντεμολλάι «πάγωσε» στο άκουσμα αυτής της δοκιμασίας. «Τι έπαθες Μαρίνα;» την ρώτησε ο chef Λεωνίδας Κουτσόπουλος και η παίκτρια δεν είχε να του δώσει κάποια απάντησε και αρκέστηκε σε ένα «τίποτα».

Μαρίνα Ντεμολλάι και Διονύσης Σαρακίνης κλήθηκαν να αντιγράψουν πιστά το πιάτο, του πάντα ανήσυχου και ιδιαίτερα γνωστού για τη χρήση μυρωδικών και βοτάνων, chef Τάσου Μαντή.

Κατέβασε «ρολά» η Μαρίνα Ντεμολλάι

Μαρίνα Ντεμολλάι και Διονύσης Σαρακίνης μπήκαν στην κουζίνα του MasterChef για δεύτερη φορά, το βράδυ της Πέμπτης ώστε να αντιγράψουν τα πιάτα του chef Τάσου Μαντή.

Οι παρασκευές αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, όμως και οι δυο φιναλίστ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να καταφέρουν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του MasterChef.

Ένα λάθος, ωστόσο, ήταν αρκετό για να κάνει την Μαρίνα Ντεμολλάι να «κατεβάσει ρολά».

«Την ώρα που έβαλα τη βινεγκρέτ από τη φράουλα και το λάδι βασιλικού μέσα στο ποτ, κατέβασα ρολά! Λέω, “δεν έχεις κάνει τίποτα, δεν ξέρω τι έχεις ακόμα να κάνεις, δεν ξέρω αν θα προλάβεις να το κάνεις”… Λέω, πάρε μια ανάσα και παρ’ τα πάλι με τη σειρά του» ανέφερε χαρακτηριστικά η παίκτρια του MasterChef με μάτια κατάκόκκινα από την πίεση.

«Άλλο ένα σοκ… Εκεί λέω, το χάσαμε» πρόσθεσε λίγο αργότερα η Μαρίνα Ντεμολλάι.

Μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα σε Μαρίνα και Διονύση

Για μια θέση στον ήλιο, ή αλλιώς στον… μεγάλο τελικό του MasterChef 5 μονομαχούν η Μαρίνα Ντεμολλάι και ο Διονύσης Σαρακίνης με την εκκίνηση του μαραθωνίου μαγειρικής δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Οι δυο μονομάχοι έπρεπε να κάνουν μια πιστή αντιγραφή του πιάτου που κλήθηκαν να φτιάξουν, του chef Τάσου Μαντή.

Μετά από μια απαιτητική δοκιμασία που έφερε τους δυο παίκτες στα όρια τους, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μαζί με τον καλεσμένο τους έπρεπε να ανακοινώσουν τον παίκτη που παίρνει το αρχικό προβάδισμα.

Και εκείνος ή εκείνη που παίρνει κεφάλι στην βαθμολογία και την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στον μεγάλο τελικό του MasterChef έστω και με έναν πόντο είναι… η Μαρίνα Ντεμολλάι.