Μετά τα βουνά, οι παίκτες του MasterChef 5 βρέθηκαν στη θάλασσα. Οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχτηκαν τους 7 καλύτερους μάγειρες του MasterChef 5 σε ένα μαγευτικό σημείο δίπλα στο κύμα.

Εκεί τους ενημέρωσαν πως η δοκιμασία που τους περιμένει έχει θέμα τις «4 εποχές».

«Φθινόπωρο, ελιά και τρύγος. Χειμώνας, σούπα. ‘Ανοιξη, Πάσχα και καλοκαίρι, παγωτό. Σήμερα, οι προσπάθειές σας θα βαθμολογηθούν με το 50, επειδή θα έχουμε και δυο καλεσμένους. Βάλτε τα δυνατά σας», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς στους παίκτες.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος ανακοίνωσε στους παίκτες πως θα έχουν στη διάθεσή τους 2.5 ώρες για να ετοιμάσουν νοστιμότατα και πρωτότυπα πιάτα.

Και ενώ η δοκιμασία βρισκόταν σε εξέλιξη και οι κατσαρόλες είχαν πάρει φωτιά και οι παίκτες έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό, ένα σκόρδο αποτέλεσε αφορμή για τρολάρισμα και γέλια.

Ο Διονύσης Σαρακίνης, ως αρχηγός της κόκκινης ομάδας, ζήτησε από τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη η οποία ετοίμαζε τη μαγιονέζα, να την κάνει με γεύση σκόρδο.

Το μόνο πρόβλημα ήταν πως σκόρδο δεν είχαν πάρει ποτέ οι παίκτες και έτσι η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κάνοντας δηλώσεις στην κάμερα της παραγωγής έβαλε τα λόγια ενώ αναρωτιόταν πού να το βρει το σκόρδο.