Νέους μπελάδες έχει να αντιμετωπίσει η παραγωγή της πρωινής εκπομπής του Star Channel, στη «Φωλιά των Κου Κου» αλλά και οι ίδιοι οι παρουσιαστές της, Κρατερός Κατσούλης και Κατερίνα Καραβάτου.

Μια νέα καταγγελία η οποία έφτασε στα γραφεία του ΕΣΡ αναφέρει πως η συγκεκριμένη εκπομπή, μέσω μιας ερώτησης που έκαναν οι παρουσιαστές στους καλεσμένους τους την περασμένη εβδομάδα προώθησαν την κουλτούρα του βιασμού.

Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα, ο Παναγιώτης και ο Χρήστος Βαρουξής, τα δίδυμα αδέρφια τα οποία συμμετείχαν στο «Big Brother» βρέθηκαν στο πλατό της «Φωλιάς των Κου Κου» και έπαιξαν με τους παρουσιαστές το παιχνίδι των ερωτήσεων.

Η Κατερίνα Καραβάτου ρώτησε τα δίδυμα: «Έχετε ποτέ συνευρεθεί με κοπέλα που νόμιζε ότι ήταν ο άλλος αδελφός;».

Χρήστος και Παναγώτης Βαρουξής απάντησαν θετικά και στην συνέχεια ο Χρήστος Βαρουξής είπε: «Είχα πάει εγώ πρώτα και μετά πήγε ο Παναγιώτης», διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν σχέση.

Η Κατερίνα Καραβάτου ρώτησε αν τα δυο αδέρφια είναι ίδιοι παντού εννοώντας τα γεννητικά τους όργανα. «Λες είμαστε ίδιοι παντού. Δηλαδή αυτό το έχετε μετρήσει με κάποιο τρόπο;» αναρωτήθηκε η παρουσιάστρια και τα αδέρφια απάντησαν: «Από μικροί μαζί είμαστε, εντάξει, βλέπουμε ο ένας τον άλλον, δεν χρειάζεται να μετρήσουμε».

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του «Πανελλαδικού Σωματείου Γυναικείων Δικαιωμάτων “Το Μωβ”» το οποίο υπέβαλε σήμερα καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) και ζητά μεταξύ άλλων και την παρέμβαση της δικαιοσύνης λόγω της προώθησης της κουλτούρας του βιασμού.

Συγκεκριμένα η καταγγελία αναφέρει: Καταγγέλουμε την άθλια σεξιστική ερώτηση στην εκπομπή του Star Channel TV “Στη Φωλιά των Κου Κου” με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη στις 11/01/2021, καθώς και την προκλητική απάντηση που έδωσαν τα δίδυμα αδέρφια Χρήστος Βαρουξής και Παναγιώτης Βαρουξής, η οποία αποτελεί δημόσια ομολογία βιασμού ανυποψίαστης κοπέλας μετά από σκόπιμη παραπλάνησή της, κάτι που συνιστά προφανώς ποινικό αδίκημα. Το ακόμα πιο προκλητικό και σεξιστικό είναι ότι το όλο θέμα αντιμετωπίζεται τόσο από την τηλεπαρουσιάστρια και τον τηλεπαρουσιαστή, όσο και από τα δύο αδέρφια με κυνική εξευτελιστική διακωμώδηση.

Θεωρούμε απαράδεκτο, προκλητικό, σεξιστικό, ταπεινωτικό και εξευτελιστικό, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες, να διακωμωδείται έτσι δημόσια και κυνικά ένα έγκλημα, ο βιασμός.

Συγκεκριμένα στο απόσμασμα 08:43-10:29 η τηλεπαρουσιάστρια ρωτάει με γελοίο τρόπο «Έχετε ποτέ συνευρεθεί με κοπέλα που νόμιζε ότι ήταν ο άλλος αδελφός;» Η απάντηση και των δύο διδύμων αδερφών είναι ευθαρσώς «Ναι».

Ο Χρήστος καμαρώνοντας λέει: «Είχα πάει εγώ πρώτα και μετά πήγε ο Παναγιώτης», διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν σχέση. Ο τηλεπαρουσιαστής γελώντας λέει για παράδειγμα: «Δευτέρα πήγε ο Χρήστος και Πέμπτη ο Παναγιώτης» και επιβεβαιώνεται από τα αδέρφια. Η τηλεπαρουσιάστρια γελώντας κι αυτή συνεχίζει ρωτώντας τον έναν δίδυμο αδερφό: «Λες είμαστε ίδιοι παντού. Δηλαδή αυτό το έχετε μετρήσει με κάποιο τρόπο;» Και παίρνει αμέσως την απάντηση: «Από μικροί μαζί είμαστε, εντάξει, βλέπουμε ο ένας τον άλλον, δεν χρειάζεται να μετρήσουμε.» Ο τηλεπαρουσιαστής ρωτάει την τηλεπαρουσιάστρια: «Αλήθεια την έκανες αυτή την ερώτηση;». Και η τηλεπαρουσιάστρια απαντά «Ναι, δεν ξέρω γιατί», και ξεσπά και πάλι σε εμετικά γέλια διαρκείας.

Υπενθυμίζεται πως λίγο καιρό πριν, ένα trailer της εκπομπής στη «Φωλιά των Κου Κου» είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων καθώς θεωρήθηκε προσβλητικό για τα ΑμεΑ.

Μάλιστα τότε, οι παρουσιαστές Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερός Κατσούλης είχαν ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το άτυχο αυτό περιστατικό.
Υπενθυμίζεται πως λίγο καιρό πριν, ένα trailer της εκπομπής στη «Φωλιά των Κου Κου» είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων καθώς θεωρήθηκε προσβλητικό για τα ΑμεΑ.

Μάλιστα τότε, οι παρουσιαστές Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερός Κατσούλης είχαν ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το άτυχο αυτό περιστατικό.
«Θέλω να πω κάτι που θεωρώ ότι είναι σημαντικό να ειπωθεί. Θέλουμε να σας ζητήσουμε όλοι ειλικρινά συγγνώμη για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε με το χθεσινό μας trailer. Είναι πέρα από προφανές ότι δεν υπήρχε καμιά πρόθεση και δεν έχουμε δείξει ειλικρινά ποτέ τέτοια δείγματα και στην προσωπική μας ζωή και στην τηλεοπτική μας πορεία.

Μπορούμε να εισηγηθούμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Δεν θέλω ούτε να δικαιολογηθούμε. Δεν ήταν σωστό και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», είπε τότε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Καραβάτου.

Με τον Κρατερό Κατσούλη να αναφέρει: «Έτσι είναι ήταν μια άτυχη στιγμή».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.