Ένταση επικράτησε στον αέρα του Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων όπου ήταν καλεσμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κακός χαμός έγινε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι παραποίησαν τις δηλώσεις του για το πώς το άνοιγμα του τουρισμού επηρέασε την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Ράνια Τζίμα του απάντησε ότι προσβάλει την ίδια αλλά και τους συναδέλφους της ενώ διατηρώντας τη ψυχραιμία της, ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης να δουν τι δήλωσε ο ίδιος ακριβώς.

«Υπάρχουν ευθύνες δημοσιογράφων του δελτίου σας, αλλά και ευθύνες δικές σας. Ήταν θλιβερή η αντιμετώπιση του περιστατικού. Ο κάθε δημοσιογράφος, που ξέρει να κάνει τη δουλειά του, γνωρίζει ότι εγώ ποτέ δεν είπα τίποτα για τον τουρισμό», ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με προσβάλετε και εμένα και το δελτίο και τους συνεργάτες μου. Μπορούμε να το λύσουμε με έναν απλό τρόπο, να δούμε τι είπατε», απάντησε η Ράνια Τζίμα και αμέσως μετά προβλήθηκε το απόσπασμα με την επίμαχη ατάκα του υπουργού Ανάπτυξης.

Τι ακριβώς είπε όμως ο κ. Γεωργιάδης στο Open χθες το πρωί; «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε. Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο που έκανε τη διαφορά. Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί ότι ο ιός δεν θα ρθει τον Οκτώβριο αλλά θα ρθει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, να είχαμε κινηθεί λίγο διαφορετικά», δήλωσε συγκεκριμένα και επί λέξει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Κατόπιν, η παρουσιάστρια τον ρώτησε: «Τι από τα ελληνικά μας είναι τόσο κακό, κύριε Γεωργιάδη; Τι δεν καταλάβαμε καλά;».

Απτόητος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο, επέμεινε. «Συγγνώμη, παίξατε αυτό το βίντεο και συνεχίζετε να ισχυρίζεστε ότι εγώ συνέδεσα τον κορονοϊό με τον τουρισμό;», ρώτησε τη δημοσιογράφο, που του απάντησε: «Ναι, σαφώς»!

Και ο Άδωνις συνέχισε: «Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο για αυτό. Το αφήνω στην κρίση των τηλεθεατών σας. Ο τουρισμός είναι γνωστό ότι δεν έχει παίξει κανέναν ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων, καθώς αυτή η αύξηση γίνεται μήνα Νοέμβριο και μιλάμε σήμερα για 3.000 κρούσματα, όταν ο τουρισμός έχει προ διμήνου τελειώσει.

Και όπως ξέρετε η διασπορά του ιού παίρνει 14 μέρες. Είναι ανόητο, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρει μόνο τέτοιες ανοησίες, να συνδέσεις τον τουρισμό με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα».

«Δέχτηκα επίθεση από εσάς κατά έναν απαράδεκτο τρόπο. Όχι άλλο λάσπη. Δεν την δέχομαι», ανέφερε, με τη δημοσιογράφο να απαντά ότι οι τηλεθεατές έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.