Δυναμική καταγράφεται η παρουσία των ενημερωτικών εκπομπών του Alpha, το α’ μισό της φετινής τηλεοπτικής σεζόν (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2013). Όπως αναφέρει το tvzapping.gr, η πορεία τους ήταν συνεχώς ανοδική, έκαναν σημαντικές αποκαλύψεις και απέσπασαν θετικά σχόλια για την επιλογή των θεμάτων τους καθώς και την ποιότητα της έρευνάς τους.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η «Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ, ήταν πρώτη στη ζώνη προβολής της τόσο στο σύνολο κοινού όσο και στο κοινό 15-44 Η εκπομπή που κατέγραψε την υψηλότερη τηλεθέαση ήταν αυτή με τους άστεγους της διπλανής πόρτας με σύνολο κοινού 30,6%.

Η δε εκπομπή «60’ Ελλάδα», με τον Νίκο Μάνεση, ήταν πρώτη στη ζώνη προβολής της στο σύνολο κοινού. Το οδοιπορικό που κατέγραψε την υψηλότερη τηλεθέαση ήταν στη Ξάνθη με σύνολο κοινού: 28,3%.

Η εκπομπή «360ο», με τη Σοφία Παπαϊωάννου, σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο από την έναρξή της, χτίζοντας σταθερά το δικό της τηλεοπτικό κοινό. Η εκπομπή που κατέγραψε την υψηλότερη τηλεθέαση, ήταν οι ιστορίες Ελλήνων που ξεπέρασαν τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς με όπλα την καινοτομία, την τοπική ανάπτυξη και την αλληλεγγύη με σύνολο κοινού: 14,5%