Σε φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνέλευση όλων των εργαζόμενων της «Ελευθεροτυπίας» στην οποία πήραν μέρος περίπου 250 εργαζόμενοι. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ, αλλά και η σύζυγος τού, υπό απόλυση δημοσιογράφου Γ. Χ. Παπαγεωργίου, η οποία περιέγραψε τη μεθόδευση εκπαραθύρωσης του συναδέλφου από την Χ.Κ. Τεγόπουλος, γεγονός που…τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα και αποφάσισε να συγκροτήσει Εργασιακή Επιτροπή με την εκλογή συναδέλφων από όλους τους κλάδους των εργαζομένων στον Όμιλο, επιπλέον των τριών σωματειακών εκπροσώπων. Η εκλογή της Εργασιακής Επιτροπής θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Διαβάστε το ψήφισμα των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία

Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος που πραγματοποιήσαμε συνέλευση σήμερα, Τετάρτη στις 13 Οκτωβρίου 2010 με αφορμή τις ομαδικές απολύσεις, εγκρίναμε ψήφισμα με το οποίο:
-Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του Γ.Χ Παπαγεωργίου. Αν δεν ανακληθεί, καλούμε τα σωματεία του κλάδου, να αντιδράσουν με απεργία.
-Ζητάμε την ανάκληση των υπόλοιπων 38 απολύσεων από το πιεστήριο και την Φωτοεκδοτική Α.Ε, που είχαν γίνει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Αν δεν ανακληθούν καλούμε τα σωματεία του κλάδου, να αντιδράσουν με απεργιακή κινητοποίηση.
-Είμαστε σε ετοιμότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που υπάρξουν νέες απολύσεις οπουδήποτε στον Ομιλο της Χ.Κ. Τεγόπουλος
-Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους εργαζόμενους στον ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ και στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
-Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να ενεργοποιήσουν τα απεργιακά τους Ταμεία με στόχο την άμεση οικονομική στήριξη των απεργών του ΔΟΛ και των απολυμένων όλου του κλάδου. Παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους, να εκδηλώσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα.
-Πιστεύουμε ότι ο αγώνας όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών) είναι κοινός αγώνας -αγώνας που πρέπει να δοθεί με ενότητα και με την συμμετοχή όλων.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ .
πηγή: katalipsiesiea