«Πέπλο» μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «902» παρά το ότι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί το νέο τρέιλερ του «E Channel», που θα αντικαταστήσει τον «902».

Και μπορεί το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο να αναφέρει «Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε κανάλι» και να καταλήγει με τα λόγια «σύντομα κοντά σας», όμως, τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό (επισήμως τουλάχιστον) για το ποιος κρύβεται πίσω από την αγορά του καναλιού από τον Περισσό.

Τα ονόματα των επιχειρηματιών που έχουν βρει το φως της δημοσιότητας για την αγορά του σταθμού είναι πολλά όμως κανείς δεν είναι σίγουρος για το ποιος κρύβεται τελικά πίσω από τη συγκεκριμένη αγορά.

Η σεναριολογία οργιάζει και γι’ αυτό έρχονται, κάποιες φορές και οι διαψεύσεις εκ μέρους των επιχειρηματιών. Όπως συνέβη και στην περίπτωση των Φίλιππου Βρυώνη και Βαγγέλη Μαρινάκη οι οποίοι φέρονταν ως πιθανοί αγοραστές αλλά διέψευσαν οποιαδήποτε συμμετοχή.

Για το θέμα της αγοράς μάλιστα του σταθμού και οι δύο εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες αποκλείουν κατηγορηματικά την αγορά. Ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος συμμετέχει ήδη σε εταιρίες media, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την εξαγορά, προσθέτοντας ότι θεωρεί «σκάνδαλο να μην ξέρουμε σε αυτή τη χώρα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ενός καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας». Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι από την πλευρά του «ούτε υπήρξε ενδιαφέρον, ούτε έγινε κάποια διαπραγμάτευση».

Ο επιχειρηματίας Φ. Βρυώνης, βασικός μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Extra και πρώην ιδιοκτήτης τριών εταιριών εισηγμένων στο ΧΑ (διαφημιστική Ατέρμων, κατασκευαστική ΓΕΝΕΡ, χονδρεμπορική Εμπορικός Δεσμός) με επιστολή του στα ΜΜΕ διέψευσε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας με την αγοράστρια εταιρεία του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902, όπως επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.

Τις τελευταίες μέρες πάντως κυκλοφορεί ότι πίσω από την εξαγορά του μιντιακού συγκροτήματος του ΚΚΕ βρίσκεται ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης. Για την ώρα διάψευση δεν έχει υπάρξει.

Άλλες πληροφορίες που βγήκαν στον Τύπο, ανέφεραν ότι η εταιρεία του «902» μεταβιβάσθηκε σε επιχειρηματικό σχήμα που φέρεται να εκπροσωπείται από τον δημοσιογράφο-εκδότη Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Στο σχήμα, όπως γράφτηκε στον Τύπο, φέρεται να μετέχουν εμμέσως ή αφανώς δύο επιχειρηματίες που έχουν ήδη παρουσία στα media και επιδιώκουν να πρωταγωνιστήσουν στην αναδιάταξη του κλάδου. Όμως, τίποτα δεν διευκρινίστηκε ούτε φυσικά και επιβεβαιώθηκε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αγοραστής είναι η κυπριακή εταιρεία «A-ORIZON MEDIA LTD» που φαίνεται να δημιουργήθηκε μόνο για την συγκεκριμένη αγορά.

Μέχρι λοιπόν το πραγματικό όνομα του νέου καναλάρχη να γίνει γνωστό, τα σενάρια θα δίνουν και θα… παίρνουν. Και φυσικά, η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κουμουνδούρου και Περισσού για την αγοραπωλησία δεν θα σταματήσει εδώ…