«I Lost My Body» το λένε και είναι μια υπέροχη ιστορία για ένα κομμένο χέρι που διασχίζει το Παρίσι ώστε να ξαναβρεθεί με τον κάτοχό του!

Η ανατρεπτική ταινία κινουμένων σχεδίων του Ζερεμί Κλαπέν αποθεώθηκε στις Κάννες και κοιτά πλέον στα Όσκαρ, αποτελώντας ένα από τα μεγάλα διαμάντια του χώρου για τη φετινή χρονιά.

Περιπέτειες, νεανικοί έρωτες και παιδικές αναμνήσεις συνυφαίνονται υπέροχα στη ρομαντική κομεντί που λέγεται με τη βοήθεια των κινουμένων σχεδίων και απέσπασε το μεγάλο βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών, με το Netflix να αποκτά κατόπιν τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής του.

Ένα κομμένο χέρι το σκάει λοιπόν από το τραπέζι του ιατροδικαστή αποφασισμένο να ξαναβρεί το σώμα στο οποίο ανήκει. Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της Πόλης του Φωτός, θυμάται τη ζωή του με τον νεαρό άνδρα στον οποίο ανήκει και τη γνωριμία τους με την Γκαμπριέλ. Πραγματικός σουρεαλισμός, όχι αστεία!

Πρόκειται για το ντεμπούτο στη μεγάλου μήκους ταινία από έναν πολλά υποσχόμενο γάλλο animator, με προϋπηρεσία στη μικρού μήκους και διακρίσεις σε όλον τον κόσμο. Το Netflix σκοπεύει να τη μεταγλωττίσει στα αγγλικά, εξασφαλίζοντας δυνατό καστ για την παγκόσμια κυκλοφορία της στην αγγλική.

Με βάση τις παλιότερες δουλειές του Κλαπέν, το «Έχασα το σώμα μου» θα είναι η μεγάλη φετινή επιτυχία στο animation, καθώς δεν σταματά να αποσπά δάφνες στα φεστιβάλ του κόσμου. Ακόμα και στα Όσκαρ αναμένεται να φτάσει.

Για την ώρα πάντως θα φτάσει στους δέκτες του Netflix στις 29 Νοεμβρίου…