H F1 φεύγει από την Ευρώπη και ετοιμάζεται να δώσει μια μοναδική παράσταση σε ένα ξεχωριστό σημείο του Καναδά την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.

Η αντίστροφη μέτρηση πριν τον αγώνα θα ξεκινήσει στο στούντιο της ΕΡΤ στις 20:00 με τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών.

Στην παρουσίαση της εκπομπής θα βρίσκονται η Αμαλία Κεχαγιόγλου και ο Ηλίας Χριστογιαννόπουλος ενώ στο σχολιασμό του αγώνα οι: Νίκος Κορόβηλας και Τάκης Πουρναράκης.

Καλεσμένος τους ο οδηγός αγώνων και πρωταθλητής Ελλάδος, Σταμάτης Κατσίμης. Στη θεματολογία της εκπομπής, ο Φερνάντο Αλόνσο περιγράφει ένα γύρο της πίστας, ενώ οι Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ μας μιλούν για τα φρένα σε μια από τις απαιτητικές – για τα συστήματα πέδησης – διαδρομές.

Το GP του Καναδά διεξάγεται πάνω σ’ ένα τεχνητό νησί που φτιάχτηκε στην κοίτη του Αγ. Λαυρεντίου στο Μόντρεαλ από τις εξορύξεις του μετρό. Εκεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο της πόλης όπου λειτουργεί η Βιόσφαιρα ένα από τα σημαντικότερα κέντρα Περιβαλλοντολογικών Ερευνών, μια φορά το χρόνο, διεξάγεται αγώνας F1 που βοηθά σημαντικά την τοπική οικονομία.

Η πίστα Ζυλ Βιλνέβ έχει παράδοση να δίνει συναρπαστικά GP ειδικά ο αγώνας του 2011 με νικητή το Τζένσον Μπάτον έχει αφήσει εποχή.

Ο Βρετανός από την τελευταία θέση βρέθηκε δεύτερος ύστερα από επική προσπάθεια και λίγα μέτρα πριν την καρό σημαία πήρε την πρωτιά μετά από λάθος του Φέτελ.

O αγώνας ξεκινά στις 21:00 θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.