Στάση εργασίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στα Μέσα Ενημέρωσης

Αντιδράσεις στις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο


MEDIA
13:47
20/09/2019
Στάση εργασίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στα Μέσα Ενημέρωσης
2
loading

Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 ως τις 15:00 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ (Διασωματειακό).

Σύμφωνα με ανακοίνωση η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, που θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στον «κυβερνητικό εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων και την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», όπως αναφέρεται.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την «αδρανοποίηση και ουσιαστικά απαξίωση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ)», ενώ τονίζει, ότι με το νομοσχέδιο, ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, προβλέπεται υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, ενώ «εγκαινιάζεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, στις οποίες "νόμιμα" θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα, δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές».

Μεταξύ άλλων, το Διασωματειακό διεκδικεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, όπου οφείλονται, «ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας», αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπερασπίζεται το δικαίωμα στην απεργία, που βάλλεται και αυτό από το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως επισημαίνει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar .;.

    Ολο το πασοκικο κομμουνιστικο ασκερι στο προσκηνιο. Καθε νεα κυβέρνηση και απεργία. Διαχρονικα θεωρουν καθε αναπτυξιακο νομο αντιεργατικο. Κλασικες παπατζες για το δικαιωμα του εργαζόμενου στην απεργια. Και στο τελος "άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων".

    1. avatar τι λες ωρε ταλαιπωρη ψυχη?

      νυχτα με νυχτα ηθελες τιποτε αλλο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει