«Πάνω από όλα, ο Bob είναι φίλος μας», έλεγε η ανακοίνωση της Apple που αποχαιρετούσε τον γενικό διευθυντή της Disney από το διοικητικό της συμβούλιο.

Λίγο μόλις καιρό πριν λανσάρουν και οι δύο εταιρίες τις δικές τους streaming πλατφόρμες δηλαδή. Ανεξάρτητα η μία από την άλλη.

Ο ισχυρός άντρας της Disney παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Apple στις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλε ο τεχνολογικός κολοσσός στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, την ίδια μέρα δηλαδή που η Apple αποκάλυψε τη μέρα λανσαρίσματος και την τιμή της συνδρομής για την υπηρεσία Apple TV Plus, που μετατρέπει επισήμως σε ανταγωνιστές τις Disney και Apple.

«Έχω τον μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό για τον Τιμ Κουκ, την ομάδα του στην Apple και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.», δήλωσε ο Iger, «θα είμαι πάντα υπόχρεος που υπηρέτησα στο διοικητικό της συμβούλιο».

Ο Iger είχε ενταχθεί στην Apple το 2011, αν και η σχέση Disney και Apple υπήρχε για καιρό πριν από αυτό. Η Disney είχε αγοράσει το 2006την Pixar έναντι 7,4 δισ. δολαρίων, της οποίας βασικός μέτοχος ήταν ο γενικός διευθυντής της Apple, Στιβ Τζομπς, κάτι που είχε μετατρέψει εκείνη την εποχή τον Τζομπς στον μεγαλύτερο μέτοχο της Disney.

Τώρα όμως που Disney και Apple είναι έτοιμες να αναμετρηθούν στον τομέα του streaming, είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως τέτοιες αγαστές σχέσεις δεν μπορούν να συνεχίσουν να υφίστανται.

Το ίδιο είχε γίνει και με τον γενικό διευθυντή της Google, Eric Schmidt, ο οποίος παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Apple το 2009, όταν το Android της Google μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε Νο 1 ανταγωνιστή του iPhone!

Disney+ και Apple TV Plus θα κυκλοφορήσουν στην αγορά με 11 μέρες διαφορά: την 1η Νοεμβρίου το Apple TV Plus, με τιμή στα 4,99 δολάρια, και στις 12 του μήνα το Disney+, με κόστος συνδρομής από 6,99-12,99 δολάρια…