Η μάχη του streaming έγινε μόλις μάχη της τηλεόρασης, καθώς η Amazon έκανε την κίνηση-ματ.

Ως το μεγαλύτερο νέο που ξεπήδησε από τη σημαντική έκθεση τεχνολογίας του Βερολίνου, IFA 2019, η Amazon συνεργάζεται πια με κατασκευαστές τηλεοράσεων ώστε να τρέχουν όλα τα νέα μοντέλα τους το λογισμικό της Amazon, Fire TV!

Grundig, JVC και Toshiba έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και για να βάλουν μικρόφωνα στις τηλεοράσεις τους ώστε να μπορείς να μιλάς κατευθείαν στην TV μέσω Alexa!

Την ώρα που οι Samsung, LG και Sony θα συνεχίσουν να κάνουν το παιχνίδι τους με τις δικές τους πλατφόρμες, όλοι οι άλλοι κατασκευαστές είναι ανοιχτοί σε τέτοιες συμφωνίες. Και η Amazon ενδιαφέρεται πολύ για όλα αυτά που θα τις επιτρέξουν να τρέχει τις υπηρεσίες της.

Ο πόλεμος για την κυριαρχία στις τηλεοπτικές πλατφόρμες μόλις απέκτησε αφεντικό, μας και με την Amazon δύσκολα θα τα βάλει εδώ ο ανταγωνισμός, ονόματα σαν τη Roku δηλαδή.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως στο προσεχές μέλλον θα αγοράζεις ένα προϊόν τεχνολογίας που χρειάζεσαι και θα έχει ενσωματωμένες συμπτωματικά και όλες τις υπηρεσίες της Amazon. Αν το δικό της λογισμικό επικρατήσει στην αγορά, αφήνοντας σε περιορισμένη χρήση το webOS και το Android TV (Android), τότε η ηγεμονία της Amazon δύσκολα θα απειληθεί.

Πίσω από τον ανταγωνισμό των κατασκευαστών τηλεοράσεων κρύβεται εξάλλου σήμερα ο ανταγωνισμός των λογισμικών που τρέχουν. Κανείς καταναλωτής δεν επιλέγει βέβαια για την ώρα τηλεόραση με βάση το σύστημα που κρύβεται στην καρδιά της, τα πράγματα αλλάζουν ωστόσο και αλλάζουν γρήγορα.

Κι όταν αλλάξουν, ίσως η Amazon να είναι πολύ μακριά για να την προλάβουν…