Ένας από τους φανατικούς του Game of Thrones, που ονομάζεται Dylan D., αιτήθηκε με επίσημο τρόπο από την εταιρεία παραγωγής της σειράς να ξαναγυρίσει όλη την όγδοη και τελευταία σεζόν. Η αναφορά, με τίτλο «Κάντε Remake της 8ης σεζόν του Game of Thrones με ικανούς συγγραφείς», είχε συγκεντρώσει μέσα σε λίγες ώρες, χθες, πάνω από 210.000 υπογραφές.

Ωστόσο, το κύμα αυτό που δημιουργήθηκε εξελίσσεται σε… τσουνάμι, καθώς πλέον περισσότεροι από 650.000 οπαδοί της σειράς ζητούν από την ΗΒΟ το remake, καθώς το αποτέλεσμα δεν δείχνει να τους ικανοποιεί. Κάτι τέτοιο, λόγω και της δομής του GOT φάνταζε δεδομένο, αλλά στην εποχή των social media με τις ατέρμονες συζητήσεις και διαφωνίες, η κατάσταση δείχνει να γιγαντώνεται.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς θα μεταδοθεί στις ΗΠΑ αυτήν την Κυριακή (19/05), ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα. Ωστόσο, πολλοί σαν τον φαν της σειράς, ο Ίγκον Σταργκάριεν, έχουν να πουν ότι «ο τελευταίος κύκλος είναι δυστυχώς ο χειρότερος».

Οι συγγραφείς του όγδοου κύκλου «δεν έχουν υλικό στο οποίο να βασιστούν», τονίζεται στην αίτηση που έγινε στο change.org, καθώς το τελευταίο βιβλίο του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη κι έτσι το GOT έχει διαφορετικό τέλος.

«Η σειρά αξίζει έναν τελευταίο κύκλο που θα βγάζει νόημα», τονίζεται στην αίτηση, με τους υπογράφοντες να σχολιάζουν ότι ο 8ος κύκλος «μοιάζει βιαστικός» και ότι «δεν σέβεται καθόλου τον συγγραφέα». Μάλιστα, σημειώνεται ότι «πετά στα σκουπίδια οκτώ χρόνια στα οποία αναπτύσσονταν οι χαρακτήρες».

Ενώ η αναφορά αυτή δεν περιγράφει συγκεκριμένα παράπονα, πολλοί οπαδοί ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένοι με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο χαρακτήρας της Daenerys Targaryen. Μεγάλο μέρος των φανατικών του GOT θεωρούν ότι οι βάναυσες ενέργειές της στα τελειώματα της σειράς είναι εξ ολοκλήρου εκτός του χαρακτήρα σε σχέση με ό,τι είχε παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, με δεδομένο το κόστος κάθε επεισοδίου, περίπου 15 εκατ. δολάρια έκαστο, το τηλεοπτικό δίκτυο HBO είναι μάλλον απίθανο να υποχωρήσει στις εκκλήσεις των τηλεθεατών. Και παρά τις αντιδράσεις, αριθμός ρεκόρ ανθρώπων παρακολουθούν κάθε επεισόδιο του τελευταίου κύκλου του Game of Thrones, με την HBO να ανακοινώνει ότι το πέμπτο επεισόδιο, που μεταδόθηκε την προηγούμενη Κυριακή, παρακολούθησαν 18,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο 8ος κύκλος μεταδίδεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τη Nova.