Για δεύτερη φορά ο Ζαχίρ, ο παίκτης του MasterChef 3 από το Αφγανιστάν δε μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, επειδή εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα με τα χαρτιά του. πριν λίγες εβδομάδες, ο Ζαχίρ δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Ρώμη και τώρα είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρει να ταξιδέψει στη Γαλλία, που είναι το επόμενο ταξίδι των παικτών στο εξωτερικό.

Η στεναχώρια του Ζαχίρ, των συμπαικτών του, αλλά και των κριτών ήταν εμφανής όταν έγινε η σχετική ανακοίνωση, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να τονίζει ότι η παραγωγή προσπάθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα και να βρεθεί λύση. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν ταξιδέψει τελικά ο Ζαχίρ στο Παρίσι, τότε θα καταφύγουν σε μία Σολομώντεια λύση, την οποία οι υπόλοιποι παίκτες την αποδέχτηκαν ομόφωνα.

Έτσι, σύμφωνα με όσα εξήγησε ο σεφ, σε περίπτωση που ο Ζαχίρ δεν μπορέσει να ταξιδέψει και να λάβει μέρος στην ομαδική, θα αποφασίσει ο ίδιος να εκπροσωπηθεί από έναν παίκτη, ο οποίος έχει αποχωρήσει από το παιχνίδι. O παίκτης αυτός θα μαγειρέψει κανονικά στη θέση του Ζαχίρ και ανάλογα με το αποτέλεσμα, ο Ζαχίρ θα είναι ο τυχερός αν η ομάδα κερδίσει ή ο άτυχος της υπόθεσης, αν η ομάδα χάσει.

Για το πρόβλημα που προέκυψε ξανά με τα χαρτιά ο Μάνος δήλωσε μεταξύ άλλων, στην κάμερα:  «Όλο αυτό που γίνεται με τον Ζαχίρ είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου και είναι και λίγο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Ένας άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα πάρα πολλά χρόνια, έχει εγκλιματιστεί πλήρως, δουλεύει, μιλάει τη γλώσσα, είναι πρόσφυγας πολέμου, δεν μπορεί να ταξιδέψει στην υπόλοιπη Ευρώπη, που θεωρητικά, είναι ένα ενιαίο πράγμα».

Ο ίδιος ο Ζαχίρ, πάλι, ευχαρίστησε τους πάντες για την αγάπη που του δείχνουν.  «Μακάρι να γίνει αυτή η προσπάθεια από το MasterChef και το Star Channel, αλλά δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος. Να τον γνωρίζεις κάποιον από την τηλεόραση για να του δώσεις χαρτιά. Κανένας δεν θέλει να φύγει από την πατρίδα του. Όλοι οι άνθρωποι αγαπάνε την πατρίδα τους. Όπως και οι Έλληνες που έχω γνωρίσει και έχουν φύγει στο εξωτερικό και λένε ότι πουθενά δεν είναι σαν την Ελλάδα. Και αυτή είναι η αλήθεια. Κανένας σαν κι εμένα δεν θα αντέξει 19 χρόνια μακριά από τους γονείς του», είπε συγκινημένος.